Microsoft si nedá pokoj a zase to zkusí s mobily. Ne však dříve než za rok

17
Microsoft si nedá pokoj a zase to zkusí s mobily. Ne však dříve než za rok
Fotografie: Microsoft
  • Jeho další telefon se bude jmenovat Surface Duo
  • Jedná se o dvojici obrazovek spojených kloubem
  • Do prodeje se dostane až na konci roku 2020

Pokusy Microsoftu prosadit se ve světě mobilních telefonů neberou konce. Po neúspěchu mobilních Windows to vypadalo, že už se této oblasti bude vyhýbat. Nicméně i tak byl neustále velice aktivní, jak zásobováním Androidu nejrůznějšími aplikacemi, tak ve snaze propojit tento operační systém s desktopovými Windows.

Bylo tak jenom otázkou času, než se budou chtít přidat i v hardwarovém oddělení. Výsledkem jejich práce je Surface Duo, který funguje podobně jako Surface Neo. Poběží na Androidu, nejspíše ho bude pohánět Snapdragon 855, ale nejzajímavější je jeho konstrukce.

Microsoft se vyhýbá problémovým ohebným displejům a sází na konstrukci podobnou knize. Dává dohromady dva displeje s úhlopříčkou 5,6 palce, které při rozevření vytvoří plochu s úhlopříčkou 8,3 palce. Principy využití naznačuje video – nejzajímavější bude zřejmě možnost použít druhý displej jako klávesnici nebo gamepad.

Kromě konstrukce má však se Surface Neo tento přístroje společné i to, že se jedná o prototyp ve velmi rané fázi vývoje. Spousta důležitých hardwarových parametrů tak není známa (a nejspíše je neznají ještě ani v Microsoftu), ale hlavně zařízení půjde do prodeje až v závěru roku 2020.

Diskuze ke článku
Lukáš
Jako nápad to není uplně hloupý, někomu by se takové zařízení mohlo hodit. Spíš pracovní nástroj, pokud ms využije a upraví chování systému pro více displejů. Obávám se, že jestli sebou ms nemrskne a vydají to až za více jak rok, tak po tom pes neštěkne. Ne s rok starým hw, za astronomickou cenu. Neskutečně toporná firma, čína to obšlehne a do roka je na trhu takových zařízení deset. Mají se na ty telefony už konečně vybodnout. Tohle prostě není jejich parketa.
Ondrej Nekola
Ondrej Nekola
Ale trvalo jim to..
Borland
LG G8x tym padom nebol az tak uplne odveci napad.
Odur
Neviem prečo tak negatívne napísaný článok. Práveže konečne niečo zaujímavé. Žiadne ohybné kazivé displeje a ak MS zabere, tak toto môže byť úspešný projekt.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze