Microsoft přináší lepší podporu Xboxu na váš mobil

2

Nehledě na to, že má v současné době Microsoft plné ruce práce se zbrusu novým Dashboardem pro konzoli Xbox360, který nedávno vystartoval na veřejnost, nezapomíná společnost ani na mobilní uživatele, jimž nyní přináší hned dvě nové aplikace pro lepší propojení s herním světem.

Jako první si představíme aplikaci My Xbox Live pro operační systém iOS, která se stará především o kontrolu vašeho herního profilu a cizí ji není ani chatování. Připojit se lze ke komunitě a prohédnout si seznam achievementů, jež jste nasbírali na konzoli. Skvěle se na iOS zobrazuje celkové uživatelské prostředí, které si samozřejmě zachovává design kostiček z Windows Phone. Celoobrazovkový režim vypadá velmi dobře a pohodlně se ovládá, takže se jedná o ideálního společníka pro náruživé hráče, kteří chtějí být ve spojení se svou konzolí všude.

Jako druhou si ukážeme aplikaci Xbox Companion pro Windows Phone 7, která nabízí mnohem propracovanější funkce i rozhraní, což se tak nějak dalo očekávat. Microsoft si chce zkrátka to nejlepší nechat pro své platformy a tak není divu, že má Xbox a Windows mnohem lepší propojení.

S trochou nadsázky lze říci, že vám Xbox Companion transformuje smartphone na samostatnou konzoli a dálkový ovladač, který dovoluje plnou navigaci dashboardem a aplikacemi, umí spouštět hry, dívat se na filmy a vyhledávat informace v internetu. Kromě čistě informativní stránky jako v případě iOS odnože tak aplikace poslouží i jako dálkový ovladač, což je nesmírně praktické.

Obě aplikace jsou ke stažení na příslušných online obchodech, případně skrze oficiální stránky iTunes a Windows Phone.

Zdroje: majornelson.com, anandtech.com

Diskuze ke článku
David B.
Nějak to na mobilenetu chrápe...
Jean
Microsoft opět ve třetihorách. Zatímco takový Onlive streamuje graficky propracované hry už dokonce i na tablety tak si Microsoft hraje s pitomostí zvanou Xbox.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze