Elop by jako CEO Microsoftu údajně prodal Xbox a zrušil Bing

23

Microsoft hledá nového ředitele a jedním z velmi vážných možných kandidátů je i Stephen Elop, který přešel od Microsoftu k Nokii, prosadil užívání systému Windows Phone a nakonec naplánoval prodej mobilní divize Microsoftu. Po prodeji však z vedení odešel. Pokud se bude jako nový CEO Microsoftu vybrán, tak se pravděpodobně zaměří na zeštíhlení společnosti.

Microsoft je kolos, který se opravdu snaží opět prosadit. V lecčems mu už téměř ujel vlak. Nedávno třeba přiznal, že byla chyba opomíjet PC hráče a zaměřit se pouze na platformu Xbox (což zapříčinilo rozmach Steamu). Stejně tak se mu stále nedaří prosadit svůj operační systém Windows Phone. Přestože roste, tak stále velmi pomalu a světově drží sotva pár procent. Po tom, co Steve Ballmer oznámil svůj odchod, začal se hledat vhodný nástupce. Jedním z možných kandidátů je také Stephen Elop, který naplánoval prodej Nokie pod křídla Microsoftu a následně opustil její vedení.

Stephen Elop

Oficiální strategii ještě veřejně nepřiznal, ale podle serveru Bloomberg by se mohl zasadit o zrušení či prodání některých divizí, jejichž vývoj je nákladný a příliš nesouvisí s hlavním zaměřením společnosti. Pravděpodobně by tak přemýšlel o upuštění od vývoje vyhledávače Bing, který stojí Microsoft mnoho financí, ale stejně se mu nedaří Google jakkoliv ohrozit. Dalším škrtem by mohla být divize Xboxu, kterou by mohl Microsoft prodat. To se ale nyní jeví jako dost nepravděpodobné. Xbox Live je dnes silně provázán se systémy Windows a Windows Phone (hudba, hry, video) a jeho prodej by tak mohl mít veliký vliv na další vývoj systémů. Třetí oblastí je Office (kterému se věnoval před příchodem do Nokie), kde by mohl změnit systém distribuce uživatelům.

Kandidátů je více a Elop ještě nebyl oficiálně představen jako jeden z nich, ale předpokládáme, že se tak stane. Pokud by nakonec vyhrál, tak by se pravděpodobně zasadil o zeštíhlení společnosti a dokončení restrukturalizace.

Zdroje: bloomberg.com

Diskuze ke článku
Tom2
Elop poslal do p*dele Nokii a u Microsoftu by to bylo jinak..... je to jen můj názor a vím, že u Nokie to byla dohoda s Microsoftem, ale třeba má i s Microsoftem takové plány...... a teď mě začněte nenávidět :D
ok
Zruseni bingu ?
elop for ceo microsoft! :D
Kristián Slota
Kristián Slota
Bing mal byt zruseny uz davno
Štěpán
Myslím si, že Bing je vyhledávač o ničem, pokaždé, když jsem potřeboval něco najít .... nic. Možná je to v USA jiné, ale proč konkurovat takovému gygantovi jako je Google. Podle mě má budoucnost spíše Widnows Phone a zařízení s OS Windows. O Xboxu nic moc nevím, protože ho nepoužívám, ale prý to super zařízení. Nicméně si myslím, že trochu zbytečné. Dnes už má každý počítač nebo telefon a hry může hrát tam.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze