Microsoft představil Office pro iPad: za editování si připlatíte

11

Majitelé iPadů se po letech slibů konečně dočkali plnohodnotného kancelářského balíku Office od Microsoftu. Kancelářský balík pro tablety od Applu je pro prohlížení dokumentů a prezentací zdarma. Pokud však budete chtít dokumenty i vytvářet nebo editovat ty stávající, budete muset sáhnout do peněženky.

Balíček aplikací Microsoft Office for iPad, který byl představen na tiskové konferenci v San Franciscu, obsahuje základní aplikace Word, Excel a Powerpoint. Balíček aplikací je dostupný od čtvrtka v 29 jazycích včetně češtiny. Aplikace vyžadují iPad běžící na iOS 7.0 a vyšším.

Microsoft slibuje stejný komfort práce jako ve verzi pro desktop. Pokud již používáte některou z posledních verzí Office na stolním počítači, tak vám bude ta pro iPad více než povědomá. Nabízí známé rozhraní s pásem karet, pop-up menu, které se objeví, když klepnete na ikonu a integraci s OneDrive a SharePointem.

Zatímco již Microsoft Office for iPhone obsahoval některé základní editační funkce, verze pro iPad nabízí mnohem více funkcí. Verze pro iPad nabízí například podporu obtékání textu či formátování. Má však i některé specifické editační funkce, jako je například speciální numerická klávesnice v Excelu.

TIP: Microsoft se spojil s GoDaddy a chce tím více prosadit Office 365

Podobně jako u Office for iPhone se pro využití všech editačních funkcí i ve verzi pro iPad neobejdete bez předplatného Office 365. Pro osobní použití můžete využít letos na jaře zavedený levnější paušál Office 365 Personal. V jeho rámci máte nyní za 6,99 dolarů (139 Kč) měsíčně, případně za 69, 99 dolarů (1 395 Kč) ročně kancelářský balíček Office pro Windows, Mac i iOS.

„Pokud jde o Office 365, vize je docela jednoduchá,“ řekl generální ředitel společnosti Microsoft Satya Nadella. „Je to o tom dát uživatelům Office stejnou zkušenost na jakémkoli zařízení, které chtějí použít. Naším cílem do budoucna je, aby Office 365 jel na čemkoli. To znamená web, tablety, všechny telefony a PC,“ dodal.

Stáhnout Microsoft Word

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Stáhnout Microsoft Excel

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Stáhnout Microsoft PowerPoint

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Zdroje: microsoft.com, mashable.com, theverge.com

Diskuze ke článku
Michal
99 dolarů ročně? zajímavá strategie od Microsoftu. s tímhle jít do boje proti v tuto chvíli zdarma nabízeným pro nové Apple zařízení Pages, Numbers, či Keynote. případně u Applu všechny 3 vyjdou bez mála na 30 euro, časově bez omezení.
satai
Ze bude Office driv pro iPad nez pro Metro jsem tedy pred rokem necekal.
Jenda Tangelmayer
Jenda Tangelmayer
Pánové ale tady neplatíte 100 dolaru jen za iPad verzi. Ten kdo má Office 365 zakoupení od MS pro klasický desktop, tak to má i pro WP a iOS a dát ročně 2 500,- za licenci pro 5 domácích PC, mi přijde jako almužna když vezmu co vše to umí.
kubik393
Ironické mi hlavně připadá, že zatímco na OSX neumí kancelářský balík od Microsoftu česky dodneška (Office 2011 for Mac), verze pro iPad, na kterém lidé pracují mnohem méně než na počítači, česky umí. Jinak dobrý krok Microsoftu, jak se nabourat do Apple prostředí, srovnání s iWork je zavádějící, vzájemná kompatibilita je špatná a pokud musíte dokumenty sdílet, budete Pages, Numbers a Keynote proklínat (vlastní zkušenost), navázání na Office 365 pak Apple řešení deklasuje úplně, navázání všech zařízení na jeden cloud je rozhodně šikovné a nemusíte to řešit Dropboxem a podobně. Cena není nejnižší ale dobré věci bývají drahé, tím spíše ty od Microsoftu, navíc v podstatě nemáte na vybranou.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze