Microsoft vydá nové Office a OneNote pro Mac

5

Mnozí uživatelé Windows se obávají přechodu na Mac kvůli nedostatečné podpoře oblíbených kancelářských programů od Microsoftu. Pokud jste zatím váhali, Microsoft by vám mohl rozhodnutí usnadnit. OneNote vyjde pro Mac již tento měsíc a zdarma, sada Office bude následovat později v letošním roce. Co se ale pro majitele zařízení s OS X vlastně změní?

Pokud používáte OneNote, Apple by vás zklamal, respektive by vás donutil k alternativě. To by však již od tohoto měsíce nemělo platit. Microsoft totiž hodlá aktualizovat OneNote a poskytnout jej zdarma pro Mac, stejně tak i pro Windows. Připomeňme, že OneNote je zdarma i pro iOS a Android.

Microsoft v roce 2014 potěší nejednoho „jablíčkáře“. Těšit se můžete na novou sadu MS Office (2014) pro Mac. Podle prvních spekulací Microsoft přiblíží prostředí a funkce sady pro Mac k Windows verzi. Na to, zda budou obě sady stejné, případně aspoň velmi podobné, si počkáme zřejmě až do posledních měsíců letošního roku. Doufejme, že nová verze nezapomene na češtinu a kontrolu gramatiky.

Zdroje: 9to5mac.com, 9to5mac.com

Diskuze ke článku
kubik393
Už toho bylo potřeba, Office 2011 pro Mac mi totiž připadá jako ošklivá pomsta Microsoftu všem Macařům, že vystoupili z Windows proudu a zvolili jinou platformu. Nejde jen o chybějící češtinu, chybí i žádaná podpora makra, jsou problémy s databázemi a rychlost je proti jiným aplikacím pro Mac nižší (na mém bývalém Macu fatálně nižší, proto jsem se také vrátil k ThinkPadu), vestavěný iWork je použitelný pouze pro takové to domácí spisování, kompatibilita s Office je slabá a nová verze měla po vydání výrazné problémy (zažil jsem je), navíc ji mnoho dlouhodobých uživatelů Mac platformy odsuzuje za snahy přiblížit je jejich protějšku v iOS. Tak držme palce ať nemají v Redmondu zase mstivou náladu.
pf
hodně jsem přemýšlet o MacBooku nebo iMacu, ale bez MS a Windows to proste nejde. nechci kompromisy a pristipkarit na alternativach.
satai
OneNote pro Mac uz je venku.
Vyzaduje to MS ucet, bez nej se asi neda pouzivat.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze