Microsoft pozastavil aktualizace na Windows Phone 7.8

18

Microsoft oficiálně přestal s updatem starších smartphonů, jako je Nokia Lumia 900, Lumia 800 a další, na Windows Phone 7.8. Společnost v současnosti pracuje na opravě objevených softwarových chyb, ale není jasné, kdy bude problém odstraněn a aktualizace se obět rozběhnou.

Informaci přinesl server cnet, kterému jí potvrdily důvěryhodné zdroje z Nokie, podle kterých by toto pozastavení nemělo mít dlouhého trvání. Nejzávažnější chyba nové aktualizace spočívá v tom, že se některé dlaždice snaží ve snaze získat aktuální data neustále připojují k internetu. Tato činnost je velice náročná nejen na data, ale zatěžuje i baterii, což má za následek výrazné snížení výdrže telefonu. Druhý a menší problém je zcela opačný. Některé dlaždice se totiž neaktualizují vůbec.

Tip: Microsoft uznává problémy s dlaždicemi na Windows Phone 7.8

Windows Phone 7.8 je nejnovější aktualizací pro starší přístroje, které nepodporují nové Windows Phone 8. Nejviditelnější změnou je úprava domácí obrazovky ve stylu Windows Phone 8, která lépe využívá prostor a nově umožňuje tři velikosti dlaždic.

Situaci budeme nadále sledovat a informovat vás o novém vývoji. Pokud jste již na Windows Phone 7.8 aktualizovali, pozorovali jste výše uvedené problémy? Podělte se o vaše zkušenosti v diskuzi pod článkem.

Zdroje: crave.cnet.co

Diskuze ke článku
Jakub
Mám samsung omnii M a žádné problémy nepozoruju.
Dan
Mam Lumii 710. Update jsem si vynutil odpojovanim od internetu. Popisovane problemy nepozoruju.
Hanzi
lumie 900. "vynucena" aktualizace, zadne problemy.
romco777
Ja som si aktualizoval na WP 7.8 svoj HTC Titan podľa návodu na www.wmania.cz Zisťujem však, že systém sa viditeľne spomalil...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze