Microsoft Office již na Macu podporuje Touch Bar

Jak Microsoft v říjnu slíbil, tak také učinil. Jeho kancelářský balík Microsoft Office již podporuje Touch Bar nových MacBooků Pro. Uživatelé Wordu, Excelu či PowerPointu tak nově budou moci využívat šikovných zkratek, které se jim zobrazí na dotykovém panelu nad klávesnicí. Touch Bar navíc nově podporuje i mailový klient Outlook a Skype.

Microsoft Office se ve své poslední verzi dočkal podpory Touch Baru. Majitelé nových MacBooků Pro tedy budou moci při práci s Wordem, Excelem, PowerPointem, Outlookem a Skypem využívat různých kontextových nabídek a zkratek, které se jim zobrazí na dotykovém panelu nad klávesnicí.

Touch Bar Office

TIP: První dojmy z MacBooku Pro: Touch Bar jde na scénu

Microsoft podporu Touch Baru přislíbil již v říjnu a nyní svůj závazek skutečně naplnil. Dotykový panel MacBooků uživatelům mimo jiné pomůže s rychlým formátováním textu, urychlí práci se snímky v prezentacích a nabídne třeba i přístup k posledním použitým funkcím v Excelu.

Touch Bar se ze strany vývojářů dočkal poměrně vřelého přijetí a podpora této hardwarové novinky se již rozšířila mezi mnoha oblíbenými aplikacemi pro Mac. Dotykový panel vedle nástrojů ze sady Office využívá i například Photoshop, Spotify, oblíbený mailový klient Airmail, správce hesel 1Password i celá řada nástrojů pro kreativce jako třeba Pixelmator, Affinity Designer i Affinity Photo, Final Cut Pro, iMovie, Logic Pro X, GarageBand či třeba djay Pro.

Zdroje: blogs.office.com, theverge.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze