Zjistěte, jaké novinky chystá Microsoft pro OneDrive a další služby

1
Zjistěte, jaké novinky chystá Microsoft pro OneDrive a další služby
  • Microsoft ukázal na své konferenci Ignite nové inovace, které přijdou do služeb OneDrive, Office 365 a dalších
  • OneDrive dostane kupříkladu novější vzhled, podporu ZIP souborů či novou kartu kontaktů
  • Celkově se všechny služby dočkají zlepšení a zjednodušení v oblasti sdílení souborů a složek

Microsoft dnes ukázal na konferenci Microsoft Ignite 2017, která probíhá od 25. do 29. září, mnoho novinek, které mají zpříjemnit spolupráci svých služeb, jako je OneDrive, Azure či Office 365.

OneDrive

Pro běžné uživatele budou nejvýraznější změny právě u cloudového úložiště OneDrive, jež dozná mnoha změn. Microsoft se rozhodl značně zmodernizovat webové rozhraní s čistějším a hezčím UI. Změnilo se zobrazení složek i samostatných souborů a zároveň přibyla nová karta s kontakty a informační panel o sdílení. Nyní snadno uvidíte, s kým soubory sdílíte po jednoduchém kliknutí na jakýkoli soubor, kdy se ukáže právě nová karta kontaktů. Celkově je OneDrive opět o něco přehlednější a má se v něm snadněji pracovat.

Microsoft OneDrive
Nové UI OneDrivu

Zároveň ve webové verzi OneDrivu přibude podpora ZIP souborů a stejně tak soubory typu DRM či IRM budou plně podporovány. Pokud nyní otevřete pomocí OneDrive soubor, otevře se automaticky v režimu úprav, namísto stávajícího režimu čtení, což zkrátí otravné přepínání. Jak mobilní, tak desktop aplikace dostanou i nové notifikace, které vás budou upozorňovat na sdílené soubory nebo složky.

Office 2016 celkově dostane nové možnosti sdílení, díky kterým bude snadnější sdílet soubor s konkrétními lidmi nebo rovnou s celou organizací/skupinou. Tyto novinky se přitom promítnou i do mobilní aplikace, ve které bude rovněž nová karta kontaktů a další funkce zaměřené na přehledné sdílení.

Další novinky

Již 17. října potom přijde funkce Files On-Demand, která umožní prohlížet více jak 270 typů souborů bez nutnosti mít pro ně staženou aplikaci/program. Můžete si tak kupříkladu otevřít soubor z Adobe Illustratoru a nemusíte mít Illustrator nainstalovaný. Tato funkce funguje v současnosti pouze ve webové aplikaci, ale s nadcházející aktualizací Windows 10 Fall Creators Update se dostane přímo do desktopu.

Nové bude také sdílení souborů pomocí externího jednorázového kódu bez nutnosti vlastnit Microsoft účet a přibude nové centrům pro obnovení souborů ve OneDrivu, pokud byste omylem něco smazali, případně se soubory poškodily. Drobnějších novinek je ovšem ještě více, takže pokud se chcete dozvědět opravdu o každé malé změně, odkážeme vás na oficiální stránky Microsoftu, kde máte vše přehledně rozepsáno.

Stáhnout OneDrive

Google Play (zdarma) App Store (zdarma) Microsoft Store (zdarma)

Zdroj: techcommunity.microsoft.com, theverge.com