Kopírovací funkci OneClip nahradí nový Cache (aktualizováno)

Microsoft neustále vylepšuje Windows 10 jak na PC, tak i pro mobilní zařízení. Rok 2017 by dle všeho měl být zaměřen na mnohem větší produktivitu a na scéně se tak opět objevuje OneClip – šikovný pomocník umožňující kopírování obsahu napříč zařízeními, který se dočká mnoha vylepšení, možná ale již pod názvem Cache.

Aktualizováno 25.8. 2016

Jeden z uživatelů sociální sítě Twitter s přezdívkou WalkingCat, který je známý svými úniky ohledně Microsoftu, objevil internetovou stránku věnovanou stejné funkcionalitě jako OneClip. Cache funguje stejným způsobem a opět se jedná o počin Microsoftu. Po přihlášení je možno funkci testovat ve fázi beta.

Původní zpráva z 24.8. 2016

V květnu roku 2015 jsme se o OneClip mohli setkat prvně v beta verzi, jeho trvání ale nebylo dlouhé. Jednalo se o aplikaci, která umožnila kopírovat obsah z nepřeberného množství platforem od Windows a Androidu až po iOS a následně ho vkládat kamkoli na jiné platformě. Vše probíhalo přes účet na OneClip.

OneClip

TIP: Top Apps: výběr zajímavých kalendářů pro váš Android

Dle všeho se ale praktická pomůcka znovu objevuje na scéně, tentokrát jako důkaz zaměření se na produktivitu. Funkce by se měla opět objevit pro všechny platformy, z čehož nejtěsnější integraci nabídnou právě Windows 10 (Mobile) a balíček Office a Office 365. OneClip by navíc měl umět nejen kopírovat informace, ale také je shromažďovat. Dočká se také zcela nového rozhraní.

OneClip

OneClip také umožní třídit jednotlivé „clipy“ dle jejich typů a snadno je filtrovat pro pozdější vyhledávání. Objevuje se také seznam toho, co vše budete moci kopírovat. Základem jsou webové stránky, texty, ale také obrázky, e-maily, lokace nebo telefonní čísla.

Zdroje: windowscentral.com, winbeta.org, twitter.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze