MediaTek uvádí nový 64bitový čipset: MT6735 přinese i LTE

MediaTek představil zbrusu nový čipset pro zařízení střední třídy, který konečně přináší LTE i do nižších mobilních sfér, které čipsety od MediaTeku často využívají. Kromě LTE pak nabídne 4jádrový a 64bitový ARM procesor na frekvenci 1,5 GHz a další.

MediaTek získal za posledních několik let spoustu partnerů, kteří využívají jeho čipsety a společnost si tuto skutečnost velmi dobře uvědomuje, a proto nyní přichází na trh s novým čipsetem, který mimo jiné přinese i podporu LTE sítí. Nový čipset nese název MT6735 a nalezneme v něm 4jádrový a 64bitový ARM procesor na frekvenci 1,5 GHz a také novější verzi grafického čipu Mali-T760, který nahradí grafické akcelerátory Mali-400 a Mali-450, které nalezneme ve většině současných čipů od tohoto výrobce.

TIP: Osmijádro od MediaTeku boduje: v AnTuTu poráží i Snapdragon 801

Mediatek

Čipset si pak poradí s rozlišeními displeje pouze do hodnoty 1280 × 720 pixelů, což naznačuje, že se dostane hlavně do telefonů nižší kategorie, nebo do menších telefonů. Fotoaparát podporuje až do rozlišení 13 Mpx a nechybí ani PIP (Picture-In-Picture) a VIV (Video-In-Video) technologie. Jednou z hlavních „výher“ pak zůstává hlavně podpora LTE, které je v dnešní době velmi žádané i u nás. Vzorové modely nového čipsetu budou dostupné ještě do konce roku 2014 a do produkce se má MT6735 dostat během první poloviny roku 2015.

Zdroje: mediatek.com, fonearena.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze