Máte rádi Samsung a vyznáte se v designu? Přihlašte se do soutěže a leťte do USA

3
Máte rádi Samsung a vyznáte se v designu? Přihlašte se do soutěže a leťte do USA
  • Samsung ve spolupráci s Deezen pořádají další soutěž zaměřenou na design
  • Soutěžit lze v kategorii designu hardwaru (smartphonů, tabletů a wearables) a v kategorii tapet
  • Ti nejlepší se budou moci podívat na Samsung Developer Conference v americkém San Jose

Možná jste zaznamenali soutěž, kterou před dvěma lety společně přichystal Samsung a designový magazín Deezen. Účastníci v ní dostali za úkol vytvořit stojánek pro Samsung QLED televize. Letos byla vyhlášena soutěž v podobném duchu, která je tentokrát zaměřena na smartphony, tablety, segment wearables a tapety na displej.

Soutěž s názvem Samsung Mobile Design Competition by měla výrobci přinést čerstvé nápady na příslušenství pro Galaxy smartphony, tablety i nositelné příslušenství. Mezi vítěze bude po vyhlášení rozděleno 40 000 amerických dolarů (přibližně 900 tisíc korun). Do příslušenství se pak řadí ochranná pouzdra na tablety i smartphony, pásky k chytrým hodinkám, ale i pouzdra na sluchátka. Nejde však jen o design, který má pochopitelně zaujmout, ale také o samotnou funkcionalitu, jež bude rovněž posuzována.

V soutěži se také vyskytuje kategorie tapet pro výše uvedená zařízení. Ty mohou být podle pravidel statické, animované či „živé“, v každém případě by však měly být interaktivní a zobrazovat pro uživatele důležité informace. Samsung společně s Deezen vybere pět finalistů z každé kategorie a zajistí jim letenky do Londýna na závěrečnou prezentaci před porotou, která vybere tři vítěze. Ti budou následně pozvání na letošní Samsung Developer Conference v americkém San Jose, kde jim budou rozděleny peněžní ceny.

Vítěz každé kategorie obdrží 10 000 dolarů (přibližně 220 tisíc korun), druhé místo pak 5 000 dolarů (110 tisíc korun) a třetí 3 000 dolarů (zhruba 70 tisíc korun). Čtvrté a páté místo se bude muset spokojit s cenou 1 000 dolarů (přibližně 22 tisíc korun) a výletem do Londýna. Zájemci se mohou přihlásit do 4. srpna 2019 a kompletní podmínky si přečíst zde. Všem, kteří se rozhodnou soutěže zúčastnit, přejeme hodně štěstí.