Máte iPhone 14? Pravděpodobně se pak díváte na displej od Samsungu

1
Máte iPhone 14? Pravděpodobně se pak díváte na displej od Samsungu
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • Minimálně 70 % všech iPhonů 14 využívá panely od Samsungu
  • Na zbylém počtu se podílí zejména LG a BOE

Na trhu s OLED displeji je Samsung Display zcela dominantním hráčem, což má být dle informací thelec.net i jeden z hlavních důvodů, proč si jej Apple vybral jako primárního partnera pro dodávky displejů nejnovějších iPhonů 14. Mimochodem právě OLED panel je již výbavou všech čtyř modelů, tedy iPhonu 14, 14 Plus, 14 Pro a 14 Pro Max, a to i přestože verze Pro mají modernější LTPO panely, zatímco klasické modely mají obyčejnější typy displejů.

Apple prozatím plánuje vyrobit zhruba 120 miliónů kusů nových iPhonů 14, přičemž nejnovější informace udávají, že 70 % z nich bude mít panely od Samsungu, což je více než 80 miliónů kusů. Dalších přibližně 20 miliónů vyrobí konkurenční LG. V 6 miliónech případů dostane na starost displeje čínská společnost BOE a na zbývající milióny jednotek nebyl dodavatel ještě určen. Není to však vše, co nyní víme. Zatímco Samsung a LG dodávají panely pro všechny modely iPhonů 14, společnost BOE dodává panely výhradně pro iPhone 14.

Jihokorejský Samsung se naopak soustředí na varianty Pro, pro které vyrábí většinu z nasmlouvaných dodávek. Oproti LG se údajně potýká s blíže nespecifikovanými problémy na výrobních linkách, což nahrává tomu, že podíl výroby displejů zvyšuje primárně Samsung.