Máte iPhone 12 s hliníkovými rámečky? Možná vás čekají problémy s diskolorací

3
Máte iPhone 12 s hliníkovými rámečky? Možná vás čekají problémy s diskolorací
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • Změna je dobře patrná u červené verze (PRODUCT)RED
  • Problém se stálostí barev v oblasti rámečků mají i další iPhony

Nová řada iPhonů 12 vsadila na recyklovaný design rámečků z dob iPhonu 4 nebo iPhonu 5, díky čemuž telefon jistěji spočívá v dlani, ačkoliv může být občas ostrý úhel mezi rámečkem a zády (nebo displejem) mírně nepříjemný. Následkem této designové volby každopádně celá série iPhonů 12 vypadá (nebereme-li v potaz různé velikosti) velmi podobně. Rozdíl bychom však našli v použitých materiálech. V případě „základního“ iPhonu 12 a Phonu 12 mini je totiž rámeček vyroben z hliníku namísto nerezové oceli u lépe vybavených variant s přídomkem Pro. A právě u hliníkových rámečků se podle některých uživatelů začíná objevovat problém s barevnou nestálostí.

Problém, na který poukázal svetapple.sk (velké množství stížností ale najdeme i na oficiálním Apple fóru), se evidentně netýká jen řady iPhonů 12, ale minimálně i starší generace iPhonů 11 nebo „reinkarnovaného“ iPhonu SE (2020). Nejlépe viditelná je změna barev u červené edice (PRODUCT)RED , a to i pokud je telefon nošen v ochranném obalu.

Diskolorace je patrná v určitých částech rámečků v blízkosti fotoaparátu. Pokud vlastníte některý ze zmíněných iPhonů a problém jste pozorovali, nezapomeňte nám napsat do komentářů pod článkem.

Diskuze ke článku
Lukas Klima
Lukas Klima
To bude spíš funkce, než chyba. Čína umí vyrábět telefony.
Marek Pospíšil
Marek Pospíšil
Ano na modrém IP12 to pozoruji poměrně znatelně (zakoupeno 16.11).

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze