MaskFone je rouška a bezdrátová sluchátka v jednom

1
MaskFone je rouška a bezdrátová sluchátka v jednom
Fotografie: gdgt.com
  • Jedná se o roušku s výměnnými filtry
  • Jsou do ní chytře vestavěná Bluetooth sluchátka s mikrofonem a ovládáním

Uplynulý rok nás postavil před mnoho výzev. Některé jsou velké, jiné spíše nepříjemné. Například to, jak sladit nošení vyžadované roušky a sluchátek. Kabely a poutka mají tendenci se do sebe zamotávat a určitě mi dáte za pravdu, že na obličeji už začíná být docela plno, zvláště když ještě ke všemu nosíte brýle.

Bylo jen otázkou času, než se najde nějaké pokročilé řešení. To nese označení MaskFone a na gdgt.com se prodává za 61 dolarů, tedy asi 1 600 korun po započtení české DPH. Produkt se však zatím prodává pouze v USA. V základu se jedná o roušku s poutky za uši, jakou máme doma asi každý, její schopnosti jsou navíc vylepšeny vyjímatelným a omyvatelným filtrem KN95.

MaskFone

Hlavní předností je však plná integrace Bluetooth modulu, který jako v případě jiných sluchátek funguje nejenom pro přehrávání hudby, ale i pro vyřizování hovorů. Z toho důvodu má rouška integrovaný mikrofon a tlačítka pro ovládání najdeme netradičně umístěná na bradě. Sluchátka nabídnou odolnost proti vodě podle certifikace IPX5 a až 12 hodin reprodukce na nabití.