Mapy.cz rovnou prozradí, jaké počasí bude v cíli trasy, data čerpají od Windy.com

Mapy.cz rovnou prozradí, jaké počasí bude v cíli trasy, data čerpají od Windy.com
  • Mapová aplikace Mapy.cz od Seznam.cz představuje jednu z prvních novinek pro nadcházející turistickou sezonu, kterou je karta s předpovědí počasí
  • Vychytávka se uživatelům od dnešního dne zobrazí v mobilu i počítači, a to v detailu konkrétního místa
  • Funguje celosvětově

Matematický model, jehož data jsou přebírána z české aplikace Windy.com, ukazuje informace o teplotě vzduchu, směru a rychlosti větru, srážkách nebo sněžení i na několik dní dopředu, jak informuje společnost prostřednictvím oficiálního blogu. „Smyslem této funkce není nahradit meteorologické portály, ale především umožnit lidem operativně zjistit aktuální informace o počasí pro bod zájmu na našich mapách,” upřesňuje Jan Laš, produktový manažer služby Mapy.cz. V kartě Počasí je také možné zjistit pro jakékoliv místo na světě aktuální čas nebo dobu východu a západu slunce. Vychytávka se uživatelům od dnešního dne zobrazí v mobilu i počítači, a to v detailu konkrétního místa.

Služba Mapy.cz svým uživatelům umožňuje vyhledat atraktivní místa v jejich okolí, poskytuje tipy na zajímavé výlety, ať už pěšky, na kole, nebo autem. Samozřejmostí je i doporučování nejbližších restaurací, hotelů nebo zastávek městské hromadné dopravy. Mapy.cz prostřednictvím počítače nebo mobilního telefonu denně využije 750 tisíc lidí.


Stáhnout Mapy.cz

Google Play (zdarma) App Store (zdarma) Microsoft Store (zdarma)

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze