Macbook Pro s M3 obdrží aktualizaci, která potěší uživatele externích monitorů

Macbook Pro s M3 obdrží aktualizaci, která potěší uživatele externích monitorů
Fotografie: Martin Fajmon, mobilenet.cz
  • Výrobce chystá aktualizaci, která umožní připojení dvou externích monitorů
  • V takovém případě však nelze používat displej MacBooku, zařízení musí být v zavřeném stavu

Včera představená nová generace MacBooku Air je poháněna čipsetem M3, který jsme si v redakci mohli otestovat rovněž u základního provedení nejnovějšího MacBooku Pro. Avšak v tuto chvíli mají nové MacBooky Air svým způsobem navrch, neboť zvládají něco, co MacBook Pro se stejnou čipovou sadou neumí.

Těm, kteří si četli informace o novém MacBooku Air, je jasné, že se jedná o schopnost k počítači připojit až dva externí monitory s max. 5K rozlišením, i když pouze v zavřeném stavu (tj. displej MacBooku v takovém případě používat nelze). 14" MacBook Pro s čipsetem M3 toto neumí, což by se ale mělo brzy podle 9to5mac.com změnit. Apple redaktorům serveru potvrdil, že 14" MacBook Pro brzy obdrží aktualizaci, která výše zmíněné umožní, i když nebylo specifikováno, která aktualizace tuto schopnost přinese. Teoreticky by se mohlo jednat již o macOS Sonoma 14.4.

Se schopností MacBooků obsluhovat více monitorů se dle 9to5Mac pojí i relativně zajímavá historie. V minulosti totiž Apple nabízel možnost propojení s více než jedním externím displejem pouze u zařízení osazených čipsetem M1 Pro a vyšších řad s výjimkou Macu mini, k jehož HDMI mohla být připojena druhá obrazovka. Nové MacBooky Air a i softwarově aktualizovaný 14" MacBook Pro tak v tomto ohledu Mac mini „doženou“. Za zmínku rovněž stojí, že před uvedením čipsetů Apple Silicon podporovaly moderní MacBooky Air dvě externí obrazovky, přičemž zároveň umožňovaly používat zabudovaný displej.

Apple MacBook Air 13" (M3) 256 GB

Konstrukce304 × 215 × 11,3 mm, 1 240 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT IPS, 13,6" (2 560 × 1 664 px)
ProcesorApple M3,
PaměťRAM: 8 GB, disk: 256 GB (SSD)
akumulátorLi-Pol (53 Wh)
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze