Logo Motorola pomalu zmizí

21

Když čínské Lenovo kupovalo v roce 2014 americkou Motorolu, padala ze všech stran ujištění, že tato značka bude zachována a naopak se ji budou snažit posílit. Poslední vývoj však ukazuje pravý opak a otevřeně to přiznávají i představitelé firmy.

Pro připomenutí zmiňme dva články z roku 2014. V lednu se rozhodlo o prodeji za částku 2,91 miliardy amerických dolarů, obchod byl kvůli své komplikovanosti završen až v říjnu téhož roku. Jako obvykle se vedoucí pracovníci snažili rozředit obavy z budoucnosti slovy, že jde jen o formální a finanční spojení, jinak má zůstat vše při starém.

Motoloa Lenovo

„Logo Motoroly bude pomalu mizet,“ řekl otevřeně Rick Osterloh, který má ve společnosti na starosti vedení pohlcené společnosti. Znamená to, že samostatná Motorola už se nebude používat, ale bude spojená s logem Lenova. Dražší telefony by měly používat značku Moto, zatímco ty levnější Vibe. Typické M by ale nemělo zmizet úplně.

Zdroje: cnet.com

Diskuze ke článku
Jaroslav Hlbocký
Jaroslav Hlbocký
Otvorene ? Dalo sa to čakať ! Motorola zomrela tak ako iné dinosaury. (Nokia, Ericsson atď..)
Lukas “Kefalin” Tankovic
Lukas “Kefalin” Tankovic
No logo tam sice zostane,ale to bude take prechodne,podobne ako ked bol prechod Sony Ericsson>Sony alebo Nokia>Microsoft. Jednoducho to bude Lenovo Moto bez typickeho loga.
MoB
Je to škoda, já jsem považoval Motorolu za lepší značku, než Lenovo. Ale co už, nedá se nic dělat.
(Ulhané Lenovo...)
Kneblis
Motorola mela v minulosti velice silné postavení na trhu a byla to opravdová značka. Lenovo? Čínský šmejd bez minulosti, který skupuje levné součastky a skládá telefony. Bohužel dnešní doba je taková, že je na světe více a více spořilů, kteří by si pro korunu nechali vrtat koleno a místo toho aby si pořídili prověřenou značku, tak si radeji zakoupí šmejd.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze