LG uvolnilo Real 3D SDK k vývoji aplikací pro 3D smartphony

Česká pobočka LG přináší nové SDK (Software Development Kit) pro všechny vývojáře, kteří chtějí pracovat na vývoji 3D aplikací pro první smartphone s 3D displejem – LG Optimus 3D.

/

V Barceloně představený smartphone LG Optimus 3D je vybaven unikátní technologií Real3D. Jedná se o stereoskopické zobrazení, které využívá fyziologie lidského těla. Oči jsou od sebe vzdáleny cca 6,5 cm a displej pro každé oko zobrazuje jiný obraz. Tím vzniká 3D vjem. Pro 3D vidění přitom nejsou třeba žádné brýle.

Podívejte se - MWC: jak se představoval LG Optimus 3D a Optimus Pad (video)

3D displej je obrovskou příležitostí pro vývojáře softwaru i her. Mohou svým zákazníkům nabídnout zcela nový zážitek. Ne všichni vývojáři ale mají s programováním obsahu „do 3D“ zkušenosti, proto jim LG chce pomoct. Do Android SDK (Software Development Kit - kompletní sada nástrojů pro vývoj aplikací), který používá každý vývojář aplikací pro Android, si jednoduše stáhnou nový repozitář z adresy http://developer.lgmobile.com/sdk/android/repository.xml, ve kterém je k dispozici Android Real3D API (Application Programming Interface - rozhraní pro programování aplikací).

LG Optimus 3D - oficiální fotografie
Tip: přečtěte si také naše podrobné preview - LG Optimus 3D: vstupte do dalšího rozměru

„Pro vývojáře 3D jsme připravili balíček, který jim pomůže s programováním. Z jednoduchých demo aplikací rychle pochopí postup a systém zobrazení na displeji. Emulátor jim umožní ladit hotové aplikace na běžném monitoru, za pomocí červeno-azurových brýlí,” uvedl Martin Malý, tiskový mluvčí společnosti LG Electronics CZ.

Video

Real 3D SDK nabízí plný komfort pro všechny vývojáře, kteří nemají s 3D aplikacemi vůbec žádné zkušenosti. Z připravených demo aplikací je velmi jednoduché pochopit, jak programování pro 3D displej funguje. Pokud vývojář narazí na problém, se kterým si nebude vědět rady, může se obrátit na moderované fórum. Specialisté ze společnosti LG pomohou problém vyřešit. Fórum se nachází v části pro vývojáře na stránkách lgmobile.com a je samozřejmě zdarma. LG Optimus 3D je první telefon na světě, který je vybaven 3D displejem, a to o úhlopříčce 4,3“.

LG Optimus 3D - živé fotografie z MWC Barcelona 2011

Čtěte: LG Optimus 3D poráží své konkurenty v Benchmarku

Smartphone je vybaven i 3D fotoaparátem, který nejenže fotí 3D fotografie, ale také natáčí 3D video. Přímo na telefonu můžete sledovat 3D videa ze speciální sekce YouTube (youtube.com/3D), vše samozřejmě s plným komfortem – bez brýlí. 3D fotografie nebo 3D filmy, natočené tímto smartphonem, nemusíte sledovat jen na displeji telefonu. Přes HDMI konektor telefon připojíte k televizoru a můžete si užít 3D, třeba na televizorech s technologií LG Cinema 3D.

Technické parametry LG Optimus 3D

Kompletní specifikace
Konstrukce128,8 × 68 × 11,9 mm, 168 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT TN, 4,3" (800 × 480 px)
Fotoaparát5 Mpx (2 592 × 1 944), LED dioda, autofocus, video: 1 920 × 1 080 px, 30 FPS
ChipsetTexas Instruments OMAP4430, CPU: 2×1 GHz
PaměťRAM: 512 MB, vnitřní paměť: 8 GB, paměťové karty: microSDHC
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: 802.11b/g/n, Bluetooth: 3.0, NFC: ne
Operační systémAndroid 2.3
Akumulátor1 500 mAh, bezdrátové nabíjení: ?
Dostupnostčervenec 2011, 12 500 Kč

Zdroje: TZ LG

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze