LG oznámilo dostupnost čtyřjádra Optimus 4X HD v Evropě

2

Jihokorejská centrála společnosti LG dnes vydala oficiální prohlášení, ve kterém zveřejňuje oficiální dostupnost svého aktuálně nejlépe vybaveného smartphonu Optimus 4X HD. Podle období, kdy se telefon objeví na trhu, můžeme očekávat přímý souboj s podobně vybaveným Samsungem Galaxy S III.

Špičkový Optimus 4X HD patřil z hlediska mobilních telefonů mezi vrchol letošního ročníku kongresu MWC v Barceloně. Většinu návštěvníků stánku jihokorejského výrobce zajímal právě především tento telefon. Naše redakce samozřejmě také byla u toho, a přinesli jsme vám podrobné první dojmy včetně mnoha fotografií a také komentovaného videopohledu.

LG Optimus 4X HD - oficiální fotografie

Preview - LG Optimus 4X HD: vlajková loď s 4,7″ displejem a HD rozlišením

Důvodů, proč byl hlavní hvězdou u LG právě tento model, je hned několik. Mezi ty nejdůležitější určitě patří například prostorný 4,7 palcový IPS displej s HD (720p) rozlišením, čtyřjádrový procesor nVidia Tegra 3 s taktem 1,5 GHz na každé jádro, ke kterému je naroubován ještě také výkonný grafický čip ULP GeForce. Telefon je osazen 16 GB vnitřním úložištěm, kterému do tandemu naštěstí nechybí slot pro paměťové karty typu microSD. Operační paměť RAM typu DDR2 LP nabízí více než uspokojivou hodnotu 1 GB. Dále nechybí třeba 8 Mpx fotoaparát s BSI senzorem, velká 2150 mAh Li-ion baterie, či Wi-Fi, 3G a nebo Bluetooth bezdrátové připojení. Vše diriguje operační systém Android nejnovější verze 4.0 ICS.

LG Optimus 4X HD na veletrhu Mobile World Congress 2012 v Barceloně

Čtěte také -Čtyřjádro LG Optimus 4X HD živě z Barcelony: první dojmy a video

Pro výčet všech ostatních technických parametrů a specifikací vás opět odkážeme do našeho samostatného preview. Telefon by se měl podle oficiálního prohlášení na webu LG začít prodávat během příštího měsíce, a to nejdříve na hlavních evropských trzích včetně Německa, Spojeného království, Itálie, Polska, Švédska atd. Nedlouho poté by pak měli následovat ostatní trhy v Asii a Latinské Americe. Pro USA LG pravděpodobně připraví zvláštní variantu telefonu s odlišnými specifikacemi, mezi kterými by nemělo chybět třeba LTE.

Cena, za kterou se nová korejská vlajková loď bude prodávat, zatím nebyla upřesněna. Očekávat však můžeme, že bude atakovat hranici 15 tisíc korun. Podobnou cenovku i datum uvedení na trh má stanovou také další korejský generál a to asi nejvíce konkurenční model Galaxy S III od Samsungu. Co vy, kterému z těchto dvou našlapaných modelů byste dali raději přednost?

Technické parametry LG Optimus 4X HD

Kompletní specifikace
Konstrukce132,4 × 68,1 × 8,9 mm, 133 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT IPS, 4,7" (1 280 × 720 px)
Fotoaparát8 Mpx (3 264 × 2 448), LED dioda, autofocus, video: 1 920 × 1 080 px, 28 FPS
ChipsetnVidia Tegra 3 T30, CPU: 4×1,5 GHz, GPU: ULP GeForce
PaměťRAM: 1 GB, vnitřní paměť: 16 GB, paměťové karty: microSDXC
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: 802.11b/g/n, Bluetooth: 4.0, NFC: ano
Operační systémAndroid 4.1
Akumulátor2 150 mAh, bezdrátové nabíjení: ?
Dostupnostčerven 2012, 11 300 Kč

Zdroje: pocketnow.com, lgnewsroom.co, gsmarena.com

Diskuze ke článku
Radim
LG pro své telefony s Androidem používá nějakou grafickou nadstavbu???
Hasasin
jj urcite pouziva protoze cisty andoid najdeme pouze v nexusech

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze