Spatřena testovací ROM s Androidem 4.1 pro LG Optimus 4X HD

25

Výrobce deklaroval, že LG Optimus 4X HD se v prvním čtvrtletí dočká aktualizace na vyšší verzi Androidu 4.1 Jelly Bean. Očekávání jsou obrovská, protože prozatímní vlajková loď má rezervy například v pohotovostní výdrži, fotoaparát podává pouze průměrné výkony a výkon by mohl být taky vyšší. Splní Android 4.1 tato očekávání?

LG Optimus 4X - oficiální fotografie

TIP: Recenze LG Optimus 4X HD – čtyři jádra stačí, drahoušku/

Již začátkem měsíce se na populárním serveru XDA, který každý, kdo se jen trochu zajímá o problematiku telekomunikací, zná, objevila testovací a zřejmě zatím nefinální ROM, nesoucí nový Android 4.1.2 Jelly Bean. Dojmy z řad "odvážlivců", kteří novou ROM nainstalovali, hovoří o následujících změnách a vylepšeních. Potěší nárůst výkonu i plynulosti celého prostředí, i díky Project Butteru. Dále nová ROM přináší vylepšený font písma v celém prostředí. Vylepšena byla i notifikační lišta a zkrátka nezůstal ani fotoaparát, který by měl podávat lepší výkony, včetně vylepšení nahrávání videa, které by mělo být plynulejší. A nakonec, některé verze telefonů s novou ROM mají nyní odemčený bootloader, což je možná jedna z největších novinek. S prolomením "hradeb" totiž mohou uživatelé bez omezení "kuchtit" všelijaké ROM a vylepšovat tak výkon i funkce telefonu.

Screenshot z ROM, přinášející Jelly Bean

A kdy by měla být oficiálně nabídnuta? Na 90% jej výrobce uvolní do konce měsíce března. Že by opravdu začalo svítat na lepší časy a výrobce tak dostával svým slibům ohledně dodržení termínu aktualizací? Doufejme, že se nevyskytnou žádné komplikace a skutečně bude aktualizace uvolněna již tento měsíc a ne třeba v létě. Než se nyní do samotné instalace pustíte, mějte na paměti, že instalováním neoficiální ROM přicházíte o záruku. Máte již novou ROM nainstalovanou? Jaké změny a novinky jste zaregistrovali?

Zdroje: androidcentral.com, forum.xda-developers.com, lgmania.cz

Diskuze ke článku
Kubyk002
Ty JO....fááákt? to bych nečekla, po zkušenostech s LG bych čekal, že to pojede do konce na 2.3 :)
Posik
Jsem zvědavý jestli ten termín dodrží :-)
Trey Sand
Tak romku jsem samozřejmě hnedka ten den co se uvolnila na XDA nainstaloval :-) provedl jsem kompletní reset telefonu. :-) A mám první zkušenosti - baterka vydrží více než předtím,když mobil nepoužíváte tak je s ní schopný vydržet extrémně dlouho a když ho používate tak je ta výdrž kolem 1-2 dnů. Velkou nevýhodou testované romky je náročnost na pamět ram kdy zustává tak 150-200mb volného místa, Rychlost celého telefonu je o řád více než předtím, ale trpí na menší velikosti ram paměti kdy se to po chvili začne zasekávat když dojde ram pamět. Jinak byl kompletně předělaný launcher nebo spíš než kompletně tak tam přidali změna pozadí při matici ikon,nové fonty,regulace jasu v notifikační liště, při příchozí sms vyskočí z notifikační lišty bublinka s možností rychlé odpovědi, trošku předělaný kalendář,kalkulačka,galerie, fotoaparát doznal změn v tom ,že si mužete nově navolit postraní rychlé volby a konečně funguje hlasová uzávěrka(i na víc pokynů než jen Cheese ale i na Whiskey,LG,Kimči)
TreySand
byl přidán nový widget na galerii a nový polaris office.

Pokud by chtěla redakce nějaké screenshoty do článku rád je hodím na dropbox.

Viz.můj email Dj.treysand@gmail.com

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze