LG Optimus 3D: známe dostupnost a cenu

Nový LG Optimus 3D patří bez debat mezi největší skvosty poslední doby. Nabídne totiž inovace, kterým může jen stěží konkurovat jiné mobilní zařízení. Mezi jeho chloubu patří 3D displej bez nutnosti použití speciálních brýlí, dvoujádrový procesor, nebo pořizování videií v HD rozlišení za pomocí soustavy dvou videokamer.

Nový LG Optimus 3D je alespoň dle mého názoru nejzajímavějším modelem, který byl představen na letošním kongresu MWC, který se konal v Barceloně. Čím je novinka tak zajímavá? Odpověď je jednoduchá. Optimus 3D disponuje hned třemi fotoaparáty, z nichž jeden, určený pro videohovory, se nachází na přední straně a dvě optiky fotoaparátů se nachází na zadní straně. Díky dvojici snímačů se dočkáme 3D obrazu a hlavně pak pořizování 3D videa v 720p rozlišení nebo 2D videa ve Full HD rozlišení. Samotné snímky budou schopny pořizovat v maximálním rozlišení 8 MPx. Velký výkon si žádá své a naštěstí se v novince nachází výkonný dvoujádrový 1 GHz procesor společnosti Texas Instruments architektury OMAP 4, s operační pamětí 512 MB RAM.

LG Optimus 3D na živých snímcích

Pro sdílení multimediálního obsahu je připravený konektor HDMI, 4,3" dotykový displej se pyšní svým 3D zobrazením, a to díky dvěma speciálním vrstvám, které eliminují použití speciálních brýlí pro sledování 3D obrazu. V novince běží operační systém Android 2.2 Froyo.

LG Optimus 3D

Čtěte: LG Optimus 3D: vstupte do dalšího rozměru

Podívejte se: Komentovaný videopohled na LG Optimus 3D

Novinka se objevila v internetovém obchodu Clove ve Velké Británii za cenu 515 liber včetně daně. V přepočtu na české koruny se jedná o částku zhruba 14 500 Kč včetně daně. Očekávané naskladnění je plánováno v polovině měsíce dubna, ale nové informace hovoří až o červnu. Každopádně by se však mělo jednat o 2.čtvrtletí tohoto roku. Rozhodně se nejedná o nízkou částku, ale například ve srovnání s předběžnými cenami Samsungu Galaxy S II bude nový 3D mobil od LG zřejmě výrazně levnější.

Zdroje: fonearena.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze