LG G6 mini bude širokoúhlé a ne úplně malé

8
LG G6 mini bude širokoúhlé a ne úplně malé
  • Displej bude širokoúhlý s úhlopříčkou 5,4 palce
  • Výbava bude oproti většímu modelu omezená

Není neobvyklé, že výrobci s železnou pravidelností představují odlehčené verze svých vlajkových lodí. U LG jsme se dočkali zmenšené verze G3 i G4, poněkud překvapivě ne G5. Zdá se však, že tradice není úplně ztracena, protože se začínají objevovat spekulace o G6 mini.

Už nyní je údajně jisté, že sáhne stejně jako větší sourozenec po dnes módním poměru stran 18:9. Displej bude mít úhlopříčku 5,4, ale vejde se do těla, které odpovídá telefonu s displejem 5,2 palce. Neznámou je prozatím rozlišení, které se bude odvíjet od toho, jak moc bude LG novinku „ořezávat“. Do úvahy tak přichází 2 160 × 1 080 nebo 1 440 × 720 bodů.

Poměrně jasnou představu máme také o základním hardwaru. Snapdragon 653 budou doplňovat 3 GB RAM a 32 GB vnitřního úložiště. Je také pravděpodobné, že i výbava v oblasti fotoaparátu bude oproti většímu modelu omezená.

Zatím není jasný termín uvedení. Vzhledem k tomu, že Samsung neplánuje svůj letošní vlajkový model zmenšovat a ani iPhone nejspíše nechystá pokračovatele modelu SE, mohl by mít tento telefon při správném načasování a ocenění slušnou šanci na úspěch.

Zdroje: technobuffalo.com

Diskuze ke článku
developer
Proč ho nepojmenují třeba Lite nebo tak nějak 5.4 palců rozhodně není mini ani s tak tenkými rámečky jako má G6.
Martin Bartuněk
Ale lg g5 mela odlehčenou verzi a LG G5 SE je pravda ze byla sice jen mírně odlehčena oproti lg g4s ale byla.
Jiří
Ja spis nechapu proc uz nejsou kdispozici sd 660. Vseci osazuji nove modeli starymi chipsety. Sd 650 uz byl v tuhle dobu loni. Bohuzel je to u vice vyrobcu sony (xa1), lenova moto a nebo nedavno tu bylo nejaky htc s nejakym vousatym mediatekem.
Řezňýk
Omg, pět a půl palce a voni tomu říkaj mini. Copak si asi kluci korejští kompenzujou?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze