První dojmy z LG G7 ThinQ. Sympaťák, co skvěle padne do ruky

22
První dojmy z LG G7 ThinQ. Sympaťák, co skvěle padne do ruky
  • Již několik dní v redakci testujeme zářivě modré LG G7 ThinQ
  • Telefon je příjemně tenký a zaoblený, skvěle tudíž padne do ruky
  • Vzhled na druhou stranu příliš originální není
  • Tradičně špičkové výsledky podává fotoaparát

LG již na český trh dostalo svou aktuální vlajkovou loď G7 ThinQ, která je nabízena za velmi lákavou cenu necelých 17 tisíc korun. Posledních několik dní nám dělá novinka od LG společnost také v redakci. Do rukou se nám dostala velmi elegantní modrá varianta, kterou například ještě nelze v oficiálním obchodě LG pořídit. Zadní strana je tak na první pohled velice lákavá. Zejména v současném slunečném počasí telefon krásně odráží světlo a budí pozornost. Na druhou stranu je zadní strana lapačem otisků prstů. Výrobce si toho je vědom a k telefon přibalil malý hadřík.

LG G7 ThinQ

Co se originality týče, chválit LG nemůžeme. Modrá varianta nám připomněla smartphony Honor a ani čelní strana příliš originální není. LG totiž sáhlo po výřezu v displeji a v tomto ohledu tak zapadá do šedi dnešního průměru. Osobně tak jen vzpomínám na skutečně povedené a originálně vypadající LG G6 z loňského roku.

U displeje rovnou zůstaňme. Letos narostl na 6,1 palce a disponuje rozlišením 3 120 × 1 440 pixelů. O jemnosti tudíž nemůže být pochyb. Pochvalovat můžeme opravdu velký rozsah nastavení jasu, díky čemuž vás telefon neoslňuje v noci a naopak je skvěle čitelný i na ostrém slunci. O výřezu jsme již mluvili. LG stejně jako mnozí výrobci si zřejmě není jisté, zda je to krok správným směrem, a tak v nastavení nechybí možnost výřez „skrýt“. Uvozovky jsou zcela na místě, neboť dojde jen k zobrazení černého pozadí v místě kolem výřezu. Obměnit si můžete také okraje aplikací. Na výběr jsou však jen dvě možnosti – velmi oblé a méně oblé.

Pakliže displej oslní, hlasitý reproduktor již méně. Jak již tušíte, je pouze jeden a i když je opravdu velmi hlasitý, nedokáže svou kvalitou konkurovat ostatním, kteří spoléhají na dvojici reproduktorů. S hudbou si však lze užít poměrně dost legrace. Při hlasité reprodukci nechybí efekty na displeji do rytmu přehrávané skladby a stejně dokáže do rytmu poblikávat i dioda na zadní straně. Po připojení sluchátek máte možnost využívat pokročilé úpravy zvuku. Dodávané špunty od LG hrají velmi obstojně. Pakliže si však například dovolíte více zvýraznit hloubky a zvýšit hlasitosti nad 50 %, sluchátka již nestíhají. Stinnou stránkou je, že výrobce přibalil jen jednu velikost špuntů, která rozhodně nebude vyhovovat každému. Naopak se mi líbí velmi citlivé přidávání hlasitosti ve 100 krocích.

LG G7 ThinQ

Po prvních dnech již lze hodnotit také výdrž na nabití. Uživatelsky nevyměnitelná baterie disponuje kapacitou 3 000 mAh, což není nijak oslnivá hodnota. V podstatě totéž lze říci o výdrži. Telefon se vybíjí často až překvapivě rychle a celý den (přibližně 12 hodin) s vámi přežije jen s vypětím všech sil. To vše za předpokladu, že se nebudete nijak omezovat v používání. Výdrž se však ještě může zlepšit po dalších dobíjecích cyklech, případně budoucí aktualizací. S jistotou však lze říci, že výdrž nebude patřit mezi aspekty, kterými bude nová „Gé-sedmička“ lákat ke koupi. Chuť si lze spravit svižným nabíjením, které zabere přibližně hodinku a čtvrt. Nechybí ani podpora bezdrátového nabíjení.

LG sáhlo k poměrně masivní nadstavbě nad Androidem 8.0 Oreo. V současnosti jde již spíše o výjimku, neboť ostatní výrobci jdou naopak směrem k čistému Androidu. Nadstavba od LG není vyloženě špatná. Například zcela ruší menu a všechny aplikace jsou rozprostřeny po pohotovostních obrazovkách. O něco jednodušší by možná mohlo být nastavení, kde je až nezvykle mnoho položek rozdělených do čtyř záložek. Po pár dnech si však lze zvyknout. Důležité je, že se velmi povedla optimalizace. Dnes se často skloňuje také úroveň zabezpečení, která je platná k 1. květnu 2018, což koresponduje s přibližným zahájením prodeje na prvních trzích.

LG G7 ThinQ

LG produkuje již tradičně kvalitní fotoaparáty a vysoké ambice má i G7 ThinQ. Na zadní straně se nachází hned dva 16megapixelové fotoaparáty se světelností f/1.6, respektive f/1.9. Fotoaparát blíže čtečce otisků prstů je klasický, ten dále je širokoúhlý a do záběru se vám vměstná mnohem větší část scény. Patrný je již efekt rybího oka, avšak nijak výrazně. LG se může pochlubit optickou stabilizací, laserovým ostřením a přisvětlovací LED diodou.

Ukázkové záběry z obou fotoaparátů - klasického a širokoúhlého

Přímo do aplikace fotoaparátu je implementována funkce Google Lens, která dokáže rozpoznávat objekty či produkty a vyhledat relevantní informace. Novinka od LG je vybavena také umělou inteligencí, stačí zapnout režim AI CAM. V daný moment se telefon snaží rozpoznat cokoliv, na co namíříte fotoaparát. A daří se mu to. Nejde tedy jen o to, že nastaví fotografování krajiny, když hledíte do dálky. Rozpozná například dveře, okna, lidské ruce, nohy, stromy, trávník, květiny, skleničku a podobně. Pakliže si není jistý, volí obecnější slova či materiály, ze kterých by objekt mohl být vyroben.

Ukázkové fotografie

Ve výsledku na nás LG G7 ThinQ zanechává spíše kladný dojem. Drobné mušky dokáže vyvážit cena, která je oproti ostatním letošním novinkám výrazně nižší. Na finální verdikt si počkejte do naší video i psané recenze.

LG G7 ThinQ

Rozměry153,2 × 71,9 × 7,9 mm, 162 g
DisplejTFT IPS, 6,1" (1 440 × 3 120 px)
Fotoaparát16 Mpx, video: 3 840 × 2 160 px, 60 FPS
ProcesorQualcomm Snapdragon 845, 4×2,8 GHz + 4×1,8 GHz
PaměťRAM: 4 GB, úložiště: 64 GB / 128 GB, microSDXC
Akumulátor3 000 mAh, doba nabíjení: 1:18 hodin
Diskuze ke článku
Kensi Blye Deeks
Kensi Blye Deeks
vlajková loď a bezpečnostní záplaty k 1.5?? to si lg dělá srandu!?
shiimii
Zvuk je parádní a se sluchátky ještě lepší, ty využijí DTS:X 3D Surround Sound a 32bit DAC převodník, navíc je tam pořád sluchátkový jack.
Kamil
Vypadá dobře a klidně bych ho koupil, nebýt těch tlačítek na levé straně, protože ho to prakticky diskvalifikuje pro flipová pouzdra, která rád používám (netahám už peněženku).
Blue Sun
Blue Sun
Nebýt nápisu LG na zádech, je to naprosto generický čínský telefon. Výřez v displeji a k tomu obří spodní okraj? Proč? Rámečky kolem displeje taky zbytečné, tohle už konkurence umí líp.
A na závěr moje oblíbené téma - foťák. Jestli tohle je maximum, které z něj dokáže LG dostat, pak ať to radši ani neprodávají. Vždyť to jsou příšerné mazanice, takhle strašně nefotí ani lowendy. A to ani ty pět let staré. Smutné na kdysi slavnou značku.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze