LG G Flex představen: prohnutý telefon, co se sám opraví

31

Po dlouhých spekulacích jsme se dočkali představení dalšího zakřiveného telefonu. Svůj počin představilo LG a nazvalo jej G Flex. To značí mimo jiné zařazení novinky do nejvyšší třídy G. Výbava do značné míry vychází z vlajkového modelu G2. Kromě zakřivení zaujme i samoopravovací povrch na zadní straně telefonu.

Závěr roku 2013 patří telefonům s prohnutými displeji. Nedávno jsme viděli Samsung Galaxy Round, nyní se představuje LG G Flex. Pokud bychom oba modely posadili vedle sebe, rozdíl nám bude ihned patrný. Samsung vsadil na méně výrazné horizontální prohnutí, LG na netradičnější vertikální prohnutí.

LG G Flex

K čemu ono prohnutí?

LG ve své tiskové zprávě samozřejmě patřičně prohnutí vyzdvihuje. Jako jednu z výhod uvádí například pohodlnější telefonování, kdy jsou obě části blíže k uchu a ústům. Údajně by mělo jít o zlepšení o 3dB v hladině zvuku. Dále je prezentováno pohodlné sledování videí, které LG přirovnává ke kinům IMAX. Pokud budete video sledovat na šířku, budete částečně obklopeni obrazem.

LG G Flex přebírá od staršího G2 tlačítka na zadní straně. Opět jde tedy o odemykací klávesu obklopenou dvojicí šipek. Odemykací klávesa dokáže blikat různými barvami. Například pokud bude rychle červeně blikat, máte několik zmeškaných volání od stejného člověka. Praktické.

LG G Flex - oficiální fotografie

Plastový OLED

Menší překvapení nás čeká u displeje. LG zvolilo šestipalcový P-OLED displej (Plastic OLED), avšak s rozlišením 1280 × 720 pixelů, což je méně než u vlajkových modelů letošního roku a také méně než nabízí konkurenční Galaxy Round. Větší displej také řádně nafoukl rozměry telefonu. Na výšku počítejte se 160,5 milimetry, šířka činí 81,6 milimetrů a tloušťka se pohybuje od 7,9 milimetrů až do 8,7 milimetrů. Hmotnost je stále ještě poměrně příjemných 177 gramů. Samozřejmě s ohledem na velikost telefonu.

Samotná výbava již opravdu vychází z modelu G2. Pod kapotou tudíž nacházíme čtyřjádrový Snapdragon 800 s taktem 2,26 GHz a k dispozici jsou také 2 GB RAM a grafická akcelerace Adreno 330. Interní paměť nabízí 32 GB, avšak slot pro paměťové karty chybí. Pod zadním krytem se pak nachází akumulátor s kapacitou 3 500 mAh. Prostředí zajišťuje operační systém Android 4.2.2 Jelly Bean s nadstavbou od LG. LG přidalo například aplikaci Qtheater, která vás jendím tahem dvěma prsty na odemykací obrazovce přenese do prostředí, které sdružuje, fotografie, vide a a YouTube. Vhod přijde i funkce Dual Window, která rozdělí displej na dvě části a můžete pracovat se dvěma aplikacemi.

Fotoaparát na zadní straně se chlubí 13 megapixely a na čelní straně 2,1 megapixely. Z dalších funkcí jmenujme podporu LTE, Bluetooth 4.0, NFC či W-Fi se standardý a/b/g/n/ac.

Telefon, co se sám opraví

Kromě prohnutí si LG v modelu G Flex vyzkoušelo ještě jednu velmi zajímavou novinku. Model G Flex se umí sám opravit. Zní vám to jako nějaké sci-fi? Nám také, nicméně pojďme si to celé přiblížit. Na zadní straně je speciální elastická vrstva, která dokáže eliminovat známky běžného používání, jako jsou drobné oděrky, škrábance či malé odřeniny. Ty jednoduše po čase zcela zmizí a telefon znovu vypadá jako nový.

Na závěr jsme si tradičně nechali dostupnost. Na domácím trhu se bude G Flex prodávat již během listopadu. Dostupnost na dalších světových trzích není známa, avšak LG uvádí, že bude oznámena později. Doufejme, že se LG vydá jinou cestou než Samsung a G Flex se podívá i do Evropy.

Technické parametry LG G Flex

Kompletní specifikace
Konstrukce160,5 × 81,6 × 7,9 mm, 177 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejPOLED, 6" (1 280 × 720 px)
Fotoaparát13 Mpx (4 032 × 3 120), LED dioda, autofocus, video: 3 840 × 2 410 px, 30 FPS
ChipsetQualcomm Snapdragon 800 MSM8974, CPU: 4×2,26 GHz, GPU: Adreno 330
PaměťRAM: 2 GB, vnitřní paměť: 32 GB, paměťové karty: ne
Datové funkce5G: ?, LTE: ano, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n, Bluetooth: 4.0, NFC: ano
Operační systémAndroid 4.2
Akumulátor3 500 mAh, bezdrátové nabíjení: ne, doba nabíjení: 2:30 hodin
Dostupnostúnor 2014, 19 900 Kč

Zdroje: lgnewsroom.com, engadget.com

Diskuze ke článku
Paparatzzi
Všichni moudří, já jsem zvědavý.. Až to budu mít v ruce,budu vynášet soudy.
m24
super... a k comu je to dobre? podla mna to nebude ani pohodlnejsie, imax to tiez ani z dialky nebude. Je zaujimave ukazat nove technologie, ale myslim si ze je to uplne k nicomu
Tommy
No lepsi nez Galaxy Round...
Naecken
Tak nevím... Jediný dobrý důvod, proč mít prohnutý displej by bylo zlepšení ovládání jednou rukou, ale to u 6" palcového monstra nemá smysl...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze