Levný Walkman Sony Ericsson Yendo oficiálně v prodeji

1

Sony Ericsson začíná prodávat na tuzemském trhu dlouho očekávaný model Yendo. Historicky první, ryze dotykový walkman se bude líbit zejména dětem, teenegerům a dalším méně náročným uživatelům.

Sony Ericsson Yendo - oficiální fotografie
Tip: přečtěte si také naše podrobné preview - Sony Ericsson Yendo: Walkman na dotyk

Když Sony Ericsson v červnu roku 2010 představoval model Yendo, tak asi málokdo tušil že mu bude uvedení na trh trvat tak dlouho. Na vině je podle některých zdrojů zejména náročná optimalizace prostředí. V případě modelu Yendo se totiž nejedná o Android obohacený o prostředí UX Platform, jako to známe třeba z Xperie X10 a jejích mini variací, ale o kompletně "hloupou" platformu. Základem celého ovládání je pak pochopitelně koncept čtyř nejpoužívanějších ikonek ve setjném počtu rohů displeje.

Čtěte: Sony Ericsson Cedar v prodeji. Xperia X8 a Yendo odloženy

Sony Ericsson Yendo s prodejním číselným označením W150i se k nám dostává do prodeje zatím pouze ve dvou barevných variantách zadního výměnného krytu, který by měl být jedním z hlavních taháků přístroje. Jedná se o černou a bílou verzi. V budoucnu bychom se ale měli dočkat daleko více variant. Dotykový Walkman phone Sony Ericsson Yendo v Česku startuje za sympatických 2650 Kč. V nejbližší době pak můžete očekávat detailní recenzi, a to jako obvykle včetně velkého množství živých fotografií a také komentovaného HD videopohledu.

Video - oficiální promo video

Zdroje: obchod.sonyericsson.cz