Levný Samsung Galaxy A42? Kdepak, očekávejte cenu kolem 10 tisíc Kč

1
Levný Samsung Galaxy A42? Kdepak, očekávejte cenu kolem 10 tisíc Kč
Fotografie: Samsung
  • Německé zastoupení Samsungu odhalilo oficiální cenu ve výši 369 eur
  • I přes vysokou částku půjde o nejlevnější Samsung s podporou 5G

Samsung včera částečně představil Galaxy A42 5G. Vzhledem i výbavou jde o klasickou střední třídu. O pozornost si ale říká nejen velkým AMOLED displejem či čtyřmi fotoaparáty na zadní straně, ale především kombinací podpory 5G a údajně nízké ceny. Německé zastoupení Samsungu však vrátilo všechny tvrdě na zem, když odhalilo, kolik bude Galaxy A42 5G stát.

Minimálně na německém trhu je nutné počítat s částkou 369 eur, což je v přepočtu bezmála 10 tisíc korun. Netřeba dodávat, že tak si uživatelé jistě nepředstavují cenově dostupný telefon, byť s podporou 5G. Na druhou stranu jde o předvídatelný krok, jihokorejský výrobce totiž výrazně zdražuje napříč celým segmentem. Důkazem budiž právě řada Galaxy A4x. Loni při startu prodeje vyšel Galaxy A40 na 6 499 Kč, letos jsme u Galaxy A41 již museli přijmout cenu 8 999 Kč. Vše nasvědčuje tomu, že pokud na český trh Galaxy A42 5G dorazí, bude cena nebezpečně blízko 10tisícové hranice, možná dokonce nad ní.

Na obranu Samsungu je nutné uvést, že zmínka o levném telefonu nebyla úplně mylná. Pokud se nestane něco nečekané, Galaxy A42 5G bude nejlevnějším Samsungem s 5G. Doposud tuto roli plní Samsung Galaxy A51 5G, jehož cena na českém trhu přesahuje 11 tisíc korun.