Letošní iPhony údajně dostanou opět Lightning konektor a pouze 5W nabíjecí adaptér

13
Letošní iPhony údajně dostanou opět Lightning konektor a pouze 5W nabíjecí adaptér
  • Podle informací portálu Macotakara nové iPhony USB-C konektor nedostanou
  • Při starém zůstane také dodávaný nabíjecí adaptér s výkonem pouhých 5 W

Jeden by si myslel, že po nechvalném zakončení předešlého roku se Apple zamyslí nad strategií a zákazníkům nabídne něco navíc. Údajně tomu ovšem tak nebude. Alespoň, co se týče konektorové výbavy nebo dodávaných adaptérů.

Podle japonského portálu Macotakara nejenže budou nové iPhony osazeny Lightning konektorem, od kterého Apple již u nových iPadů Pro upustil, ale dokonce nedojde ani k žádnému zlepšení u dodávaného adaptéru. Ten se stal terčem posměchu u majitelů konkurenčních značek a zároveň důvodem frustrace mnoha zákazníků, kteří jsou pochopitelně pomalým nabíjením zklamaní. Nad rozhodnutím dodávat standardní 5W adaptér u telefonů, jejichž cena hravě přesahuje i třicet tisíc korun, v době, kdy je 10W adaptér samozřejmostí i u velmi levných smartphonů, zůstává rozum stát.

Podle portálu by se mělo jednat o úsporné opatření. Pokud si tedy budou chtít majitelé iPhonů dobít zařízení rychleji, budou si muset dokoupit 12W iPad adaptér. Podle zdroje zůstává Lightning konektor také z toho důvodu, že se Applu nechce investovat do změny konektoru u příslušenství, čímž by se zvýšily náklady. S Lightning konektorem však Apple může prodávat širokou řadu příslušenství pro více generací zařízení.

Zdá se tedy, že i u nových iPhonů, bude Apple nadále dodávat Lightning EarPods, kabel s koncovkou Ligtning a USB-A a adaptér s výkonem 5 W. Je to rozhodně škoda, neboť nové iPady Pro jsou již dodávány s 18W adaptérem a konektorem USB-C a mnozí doufali, že se toto stane standardem i u letošních iPhonů. S rostoucí kapacitou baterií navíc znamená nabíjení 5W adaptérem delší čekací dobu.

Diskuze ke článku
Mrazik
Toto by uz bylo vazne k smichu. Zatim ale jen spekulace.
AjFon
Kdyz to nebude stat aspon 50k tak to nechci!
Petr Brunton
Petr Brunton
Ať si Apple dělá, co chce, jak chce.Porady tam asi mají,ne.Za zadkem desítky miliard.
Nebudu přeci frustrovaný z něčeho, co mohu ovlivnit, jen tak,že si to nekoupím.
Třeba je to nějaký rozsáhlý psychologický průzkum,co zákazníci vydrží.
Zatím slabý odvar.Já bych jim třeba poradil ještě slabší baterii a k novému telefonu
přibalit čerstvě přejetou mrtvou kočku.
Iphonemaniak(iofce)
Me je to celkem jedno,stejne nabijim bazdratove na nocnim stolku a aspon vydrz stejne 2 dny

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze