Lepíme PanzerGlass HoOps: kroužky, které prostě chcete

Dojmy
Lepíme PanzerGlass HoOps: kroužky, které prostě chcete
Fotografie: Martin Fajmon, mobilenet.cz
  • PanzerGlass HoOps jsou ochranné kroužky fotoaparátů
  • K dispozici jsou pro vybrané iPhony a Samsungy
  • K dostání jsou barevné verze z hliníku i titanové kroužky pro iPhony 15 Pro

I přestože se mnoho výrobců chlubí tím, že čočky fotoaparátů kryjí safírovým sklíčkem (případně podobným materiálem v hybridní formě), je strach z poškození čoček fotoaparátů u většiny podobně velký jako z poškození samotného displeje. V případě výměny sklíčka sice nezaplatíte tolik jako za opravu samotného displeje, přesto si to každý z nás jistě odpustí. Naproti tomu jde i výrobce ochranných skel PanzerGlass, který představil ochranné kroužky HoOps.

Jednotlivě, prosím...

PanzerGlass není první výrobcem, který se snaží chránit čočky fotoaparátů vašeho smartphonu, kroužky HoOps jsou však přeci jen v něčem jiné – jde o jednotlivé kroužky, které objímají vždy jednu čočku fotoaparátu, lepí se však najednou pomocí blistru, v němž jsou přichycené. Znamená to, že kryjete jen samotné čočky, ne celý modul fotoaparátu, díky čemuž se zachovává původní design modulu a nasazené ochrany si všimnete jen stěží – minimálně u titanové verze.

Černé, barevné, ale i titanové

PanzerGlass má v nabídce kroužky HoOps pro iPhony i Samsungy, a to včetně nejnovějších modelů – například iPhonu 15 Pro Max nebo Galaxy S24 Ultra. Neznamená to však, že na levnější produkty PanzerGlass nemyslí, proto v nabídce naleznete kroužky Hoops i pro základní iPhone 15 nebo Samsung Galaxy A55. V balení se vždy nachází kroužky HoOps pro všechny zadní objektivy daného telefonu, v případě iPhonu 15 Pro Max jde tedy hned o tři čočky, u iPhonu 15 zase o dvě a tak dále.

Hliníková verze s černými rámečky

Potěší, že v nabídce jsou jak černé, tak barevné hliníkové kroužky, dokonce včetně varianty z titanu v barvách nových iPhonů 15 Pro. To znamená, že si barvu kroužků HoOps můžete přizpůsobit podle barvy zařízení. Ceny nejsou přitom nijak šílené, za barevné hliníkové kroužky zaplatíte 449 Kč, za titanovou variantu 599 Kč.

Instalace kroužků HoOps je díky aplikátoru velice snadná, PanzerGlass nevyužívá „mokré“ lepení, nýbrž jen suché, jinak by mohlo docházet k problémům s ostřením. Stačí tedy očistit čočky fotoaparátu přibaleným hadříkem, následně odstranit prach lepivým papírkem (rovněž součástí balení), pak už jen z blistru sejmete ochranný obal a přiložíte na modul fotoaparátu. Čočky se přichytnou silikonovým lepidlem k čočce fotoaparátu a odlepí se od aplikátoru, čímž je instalace hotová. Sklíčka nijak nesnižují průhlednost, pouze chrání celý objektiv z vrchu i boku, kryjí tedy celý snímač.

Osobně jsem vyzkoušel hliníkové kroužky i titanové kroužky a musím uznat, že vypadají skvěle. Titanové barevně ladí s barvami titanu nových iPhonů 15 Pro (Max) a během chvíle zapomenete, že jste kroužky nainstalovali. Barevné se zase skvěle hodí pro iPhony 15/15 Plus, kdy rovněž barevně odpovídají variantám, které Apple nabízí. U Samsungu je nabídka trochu chudší, zde již PanzerGlass nenabízí jinou barvu než černou, nedostalo se ani titanové provedení, které by se hodilo například pro čočky Galaxy S24 Ultra.

Veškeré příslušenství PanzerGlass pro nejnovější iPhony pořídíte například na webu MP.cz.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze