Lenovo ThinkPad X250 je dostupné na českém trhu

7

Lenovo se na konferenci CES 2015 pochlubilo novými notebooky z řady ThinkPad. Nyní přichází na český trh jeden z nich, a to ThinkPad X250. Ten by měl doplnit vlastnosti řady X o novější hardware a celodenní výdrž na baterii.

ThinkPad X250 nabízí šasi z hořčíku, víko vyztužené uhlíkovými vlákny a měl by splňovat i armádní certifikaci MIL-SPEC. Lenovo se také potichu vrátilo k původnímu tlačítkovému TouchPadu, který ve strojích ThinkPad odstranilo v předchozích generacích.

TIP: Další ThinkPady na scéně: tentokrát žádná konvertibilita

Lenovo se vrátilo ke konzervativnějšímu vzhledu

Oproti předchozí generaci má ThinkPad X250 o 10 % výkonnější procesor, tentokrát Intel Core i7-5600U s architekturou Broadwell-U a o 30 % výkonnější integrovanou grafickou kartu Intel HD Graphics 5500. Přichází také s podporou 16GB paměťových modulů a nabídne i varianty s kapacitou SSD až do velikosti 512 GB, pevné disky pak s kapacitou 1 TB.

Z konektivity je to pak možnost bezdrátového připojení 4G/LTE, čtečku paměťových karet, VGA a miniDisplay porty. Dále jsou samozřejmostí dva USB 3.0 porty a notebook je dokovatelný.

Na český trh přichází s cenou od 28 890 Kč.

Zdroje: shop.lenovo.com, shop.lenovo.com

Diskuze ke článku
Ondřej Kalman
Ondřej Kalman
Parádní stroj
Strášce Galaxyje
Drahé.
Peta
Tak drahe, jak se to vezme pro me jsou drahe notebooky treba i nejaka plastova ludra asus za 15 tisic a prd vydrzi, takovy notebook jako je tento si koupis a zaplatis za nej velky peniz to uznavam ale zas je to stroj ktery si koupis a pet let nic neresis.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze