Lenovo ThinkBook Plus přidává k notebooku druhý displej s elektronickým inkoustem

3
Lenovo ThinkBook Plus přidává k notebooku druhý displej s elektronickým inkoustem
  • Nabídne dva displeje: jeden klasický, druhý využívá technologii e-ink
  • Může se tak zvýšit výdrž na baterii
  • Lenovo slibuje i zvýšení efektivity práce díky lepšímu soustředění

Elektronický inkoust známý též pod označením e-ink byl jednu dobu velkou nadějí, jak by mobilní zařízení mohla snížit spotřebu energie, a tak i prodloužit výdrž na nabití. Pokusy ruského výrobce YotaPhone však nakonec skončily krachem společnosti. Myšlenka nasazení druhého displeje však není zcela mrtvá a znovu ji oživuje Lenovo. Avšak ne v mobilním telefonu, nýbrž v notebooku.

Lenovo ThinBook Plus tak kombinuje klasický 13,3 palce velký Full HD displej na obvyklém místě, ke kterému přidává 10,8palcový displej z elektronického inkoustu na straně druhé. Pomocí Lenovo Precision Pen na něj můžete psát a malovat skoro jako na obyčejný papír.

V otevřeném stavu vypadá jako běžný notebook, ale když ho otočíte...

Podle Lenova to pomůže nejenom zvýšit výdrž na baterii v případě jednoduchých úkolů, jako je četba textu, ale také vám to má údajně pomoci se soustředěním – například při pořizování poznámek z jednání. Jinými slovy, měla by se vrátit jednoduchost a elegance, jakou měl obyčejný papír a tužka a o níž nás počítače připravily.

Cena za to však nebude nijak nízká. Lenovo slibuje v tiskové zprávě na lenovo.com několik různých variant, jejichž specifikace ještě upřesní. Nejlevnější z nich však přijde na 1 199 dolarů, tedy asi 33 tisíc korun s českou daní. Prodej začne v březnu roku 2020.

Diskuze ke článku
lendelos
toto by malo byt na notebookoch uz davno, tiez by som to ocenil aj na mobiloch
Pišta
Škoda len, že okrem prvej verzie pôvodom ruského Yotaphone C9660 sa u nás taký smartfón so zadným e-ink displejom nedal nikde zohnať (lebo Rusi). Je to dosť na škodu, lebo mať mobil a pri cestovaní zároveň čítačku na jeho zadnej strane bol super nápad pre tých, ktorí radi čítajú knihy. Či Európania už knihy nečítajú a stačia im čínske mobily a kopec apiek v nich?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze