Lenovo představilo Yogu A12. Je alternativou k Yoga Booku

3

Lenovo Yoga Book je zajímavý konvertibilní notebook bez plnohodnotné klávesnice, namísto níž nabídne virtuální Halo plochu, která může sloužit i jako grafický tablet. Yoga A12 staví na podobném principu, avšak za výhodnější cenu a s omezenější výbavou. Do prodeje se novinka dostane během následujících dnů, alespoň tedy na území USA.

Pamatujete si na zajímavý Lenovo Yoga Book? Jedná se o multifunkční konvertibilní zařízení, které disponuje virtuální Halo klávesnicí, jež může zároveň fungovat jako grafický tablet. Ač je těžké určit správnou cílovou skupinu, Lenovo se stejného směru drží i u nově představeného notebooku Yoga A12 s Androidem.

Lenovo Yoga A12

Konvertibilní Yoga A12 nabídne rozměrnější 12,2palcový displej s HD rozlišením (1 280 × 800 pixelů) a poměrně tenkými rámečky ve vrchní a bočních částech, pohánět jej bude čtyřjádrový Intel Atom x5 (Cherry Trail), který bude doplněný o 2 GB operační paměti a 32 GB úložného prostoru, což je na poměry dnešních zařízení žalostně málo. Lenovu však nechybí ani slot pro paměťové karty microSD. Konektorovou výbavu zastupuje moderní USB-C, který se bude starat jak o napájení, tak také o synchronizaci dat. Starší USB na tenkém těle notebooku hledat nemusíte, stejně tak HDMI port, zachován však zůstal 3,5mm jack.

Lenovo Yoga A12

Klávesnice samotná je už na první pohled identická s tou v Yoga Booku, takže je pouze dotyková, a to včetně touchpadu. Ten jsme v recenzi příliš nechválili, doufejme tedy, že si Lenovo dalo práci a problémy odstranilo.

Lenovo Yoga A12

Na těle Yoga A12 dále nalezneme dvojici reproduktorů a také HD kameru pro videohovory, která se nachází na spodní liště. Lenovo udává, že novinka vydrží až 13 hodin při běžných úkonech, což potěší. Cena je nastavena na 299 dolarů, tedy 9 tisíc korun včetně DPH, do prodeje v rámci USA novinka vstupuje v těchto dnech. Na nasazení dalších trhů si budeme muset počkat, jistotou prozatím zůstávají dvě barevné varianty (černá a růžová).

Technické parametry Lenovo Yoga A12 Android

Kompletní specifikace
Konstrukce204,8 × 280,6 × 10,9 mm, 990 g, konstrukce: konvertibilní, odolnost: ne
DisplejTFT IPS, 12,2" (1 280 × 800 px)
Chipset
PaměťRAM: 2 GB, disk: 32 GB (SSD), paměťové karty: microSD
Konektory1× USB 3.0, 0× USB 2.0, video: DisplayPort, další: ne
Datové funkcemodem: ?, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth: 4.1, NFC: ne
Operační systém
Akumulátor55 Wh, udávaná výdrž: 13 hodin
DostupnostQ1 2017, 9 000 Kč

Zdroje: androidauthority.com