Lenovo ohlásilo finanční výsledky za poslední čtvrtletí. Bylo rekordní

Lenovo ohlásilo finanční výsledky za poslední čtvrtletí. Bylo rekordní
Fotografie: pixabay.com
  • Tržby firmy v minulém čtvrtletí dosáhly 20,1 miliard amerických dolarů
  • Firmě se daří také zvyšovat marži

Skupina Lenovo dnes oznámila čtvrtletní výsledky s historicky nejvyššími zisky a výnosy ve výši 20 miliard USD. Zaměření společnosti na inovace a udržitelný růst jí pomohly zorientovat se ve výzvách v oblasti dodávek a zajistilo ji rychlý rozvoj a ziskovost ve všech klíčových obchodních segmentech a geografických oblastech.


Čistý zisk rostl tempem přes 50 % v šestém čtvrtletí v řadě, přičemž ve třetím čtvrtletí vzrostl meziročně o 62 % na rekordních 640 milionů USD. Čistá zisková marže se zlepšila téměř o jeden bod, čímž se společnost posouvá blíž ke svému cíli zdvojnásobit ji během tří let. Příjmy před zdaněním byly rekordních 855 milionů USD, meziročně o 45 % více, a tržby skupiny pokračovaly ve své trajektorii silného růstu a dosáhly rekordních 20,1 miliardy USD, což je meziroční nárůst o 17 %.

Lenovo nadále významně investuje do inovací, přičemž náklady na výzkum a vývoj za čtvrtletí meziročně vzrostly o 38 %, což je součástí širšího závazku společnosti zdvojnásobit investice během tří let. Investice jsou spojeny s pokračující transformací Lenova na společnost poskytující řešení a služby prostřednictvím vývoje technologií zaměřených na „Novou IT“ architekturu „Client-Edge-Cloud-Network-Intelligence“.

Lenovo pokračovalo ve využívání příležitostí, které přinesla zrychlená digitální a inteligentní transformace, a naše Nová IT architektura nás dobře připravila na funkce Client-Edge-Cloud-Network-Intelligence. Již po šesté sobě jdoucí čtvrtletí společnost Lenovo dosáhla více než 50 % meziročního růstu čistého zisku a prvního čtvrtletí tržeb ve výši 20 miliard USD v naší historii. V průběhu následujících dvou let chceme dosáhnout zdvojnásobení čisté marže a investic do výzkumu a vývoje,“ řekl Yuanqing Yang, předseda představenstva a generální ředitel společnosti Lenovo. „Znovu jsme ukázali, že inovace, transformační strategie a plnění cílů Lenovo mohou trvale zajistit udržitelné zvyšování ziskovosti do budoucna."

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze