Lenovo chystá Yoga 3 Pro: pohánět jej bude Intel Core M

Notebooky Lenovo jsou jedny z nejprodávanějších a řada Yoga je velmi populární. Jedná se o konvertibilní laptopy, které lze použít nejen jako notebook, ale i jako tablet. A právě pro vrcholný model Yoga 2 Pro chystá Lenovo nástupce.

Nedávno bylo na konferenci IFA představeno mnoho zařízení s procesorem Intel Core M. Mezi nimi byl i Lenovo ThinkPad Helix 2014, ale o řadě Yoga nebyla ani zmínka. Ovšem nyní unikly informace z Indonéského úřadu pro kontrolu komunikací o novém modelu Yoga 3 Pro, který má nahradit Yoga 2 Pro. Většina specifikací má být shodná s předchozím modelem, takže displej bude opět velký 13,3 palců a rozlišení bude činit 3 200 × 1 800 pixelů.

Lenovo Yoga 2 Pro

TIP: Recenze Lenovo Yoga 2 Pro: jemnost nadevše

Ovšem na rozdíl od staršího modelu bude novou Yogu 3 Pro pohánět procesor Intel Core M-5Y70 se základní frekvencí 1,1 GHz a turbo povolí procesoru zvýšit takt až na 2,6 GHz. TDP procesoru je 4,5 W, což je o 10,5 W méně, než mají procesory Intel Core i5 a i7 použité v modelu Yoga 2 Pro, díky tomu by se měla prodloužit i výdrž při běhu na baterii. Zatím nejsou další informace známé, ale už jen použití procesoru Core M je vítané, protože standardní úsporné procesory v aktuálním modelu slušně zatopí i s aktivním chlazením, ale Core M aktivní ventilátor nepotřebuje, ovšem teď jen záleží na tom, zda Lenovo vyřeší chlazení dobře.

Zdroje: tabtec.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze