Lenovo Yoga 3 Pro oficiálně: nejtenčí konvertibilní notebook

9

Lenovo Yoga, to je velmi populární řada notebooků a tabletů, které jdou tak trochu jiným směrem. Umožňují totiž jiné uživatelské módy, jako je stojan nebo třeba stan. A samým vrcholem této řady je Yoga 3 Pro, která nahradí starší model Yoga 2 Pro.

Yoga 3 Pro je novým konvertibilním notebookem, který se vyznačuje především tím, že jeho displej lze zcela přetočit a díky tomu udělat z notebooku tablet. Oproti jiným konstrukcím je Lenovo poměrně originální, ovšem u tohoto modelu jde ještě dál. Kupříkladu nový pant je vskutku zajímavý. Drží jej dohromady čtyři tenké tyčky a těžko říci, jak vše vlastně funguje, ale důležité je, že to funguje.

Hlavní výpočetní jednotkou počítače je Intel Core M-5Y70, který je primárně určen do počítačů bez ventilátoru, ovšem zde musela ustoupit praktičnost stylu, protože počítač je opravdu velmi tenký, má na výšku pouhých 12,8 mm. Kvůli tomu bylo potřeba přidat do počítače ventilátor, takže přístroj není zcela tichý, což je dle mého názoru škoda. Výhodou ventilátoru zase je, že se konstrukce prakticky nikdy nepřehřeje a dokáže běžet delší dobu na turbo režim.

oficiální fotografie

Další hardwarové specifikace zůstaly stejné jako u Lenovo Yoga 2 Pro, tudíž až 8 GB operační paměti, až 512GB SSD disk, 13,3" displej s rozlišením 3 200 × 1 800 pixelů. Novinkou je také barva, krom oranžové a stříbrné se můžete těšit také na zlatou. Výdrž 44Wh baterie se zastavila na 9 hodinách, což není sice špatný výsledek, ale rozhodně by mohl být lepší. Zajímavý je také nový napájecí konektor, který nyní vypadá jako USB. Cena startuje na 1 599 eurech, což je v přepočtu 43 950 Kč.

Zdroje: news.lenovo.com

Diskuze ke článku
Jiří
Zdravím,
neplánujete napsat recenzi na Lenovo Vibe Z2 Pro? Parametrově tenhle phablet vypadá skvěle, snad jen ta velikost. Díky za odpověď, pěkný den.
David
Spíš mě zaráží váš příspěvek pane Otazníku :-) Musíte být hned tak útočný na člověka, který má smysluplný dotaz...
Všímám si, že v každé diskuzi je pár "normálních" příspěvků a pak se to zvrhne na boj o názory několika jedinců a s daným tématem to nemá už nic společného...
kolemjdoucí
Stále se mi nepodařilo najít výkonové srovnání 5M70 (TDP 4,5W i vyšší) s i5-4302Y nebo i7-4610Y (oba s TDP 11,5W) především v části CPU (výkon grafiky je pro dané použití nepříliš významný). Nevíte o něčem?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze