High-endový notebook Lenovo Yoga 3 Pro dorazí v listopadu

4

Lenovo IdeaPad Yoga je řada notebooků, která je známá především svojí univerzálností a možností přetočení displeje a vytvoření tabletu. Tato revoluční konstrukce dopomohla poměrně velkému úspěchu mezi uživateli, ale i mezi ostatními výrobci, protože ti ji začali kopírovat.

Zatímco Yoga 2 Pro se stala synonymem pro tenký a lehký notebook, nová Yoga 3 Pro posouvá tento pojem ještě dále a ubírá dalších 17 % na tenkosti šasi (v porovnání s předchůdcem) na pouhých 12,8 mm. Díky tomu je notebook v otevřeném stavu tenčí než obyčejná tužka, takže se přizpůsobí každé situaci. Počítač rovněž přichází odlehčený. Jeho hmotnost činí jen 1,19 kg, což je o 14 % méně oproti předchozí generaci.

Oficiální fotografie

Inženýři společnosti Lenovo přepracovali původní panty Yoga tak, že se svými několika body ohýbání nyní poskytují stejnou míru flexibility, jakou lze vídat u kovových pásků od hodinek. Místo dvou pantů disponuje nyní šesti. Uživatelé si mohou vybrat ze třech barevných provedení: oranžové Clementine, stříbrné Platinum nebo zlaté Champagne.

Díky displeji s rozlišením QHD+ 3 200 ×1 800 pixelů není vůbec vidět rastr a vše je krásně jemné. Displej s ochranou Gorilla Glass je navržen tak, aby obstál všude tam, kam uživatelé svoje zařízení Yoga vezmou.

Oficiální fotografie

Díky výbavě v podobě procesoru Intel Core M, SSD úložiště s kapacitou až 512 GB a integrované grafické karty Intel, nebudou uživatelé strádat, alespoň co se týče výkonu. Potěší také dlouhá výdrž baterie, která činí slušných 9 hodin. Online můžete být přes vysokorychlostní bezdrátové 802.11/c Wi-Fi připojení.

Yoga3 Pro bude na českém trhu dostupná v listopadu za cenu od 33 880 Kč s DPH.

Zdroje: Tisková zpráva

Diskuze ke článku
Aljoša
Nevíte náhodou něco o tom, že by Lenovo chystalo Yogu 3 i v obyčejné verzi?
kolemjdoucí
...ach to WiFi, resp. umístění antén :-((
U verzí IdeaPad Yoga 2 13 i Pro je problém s kvalitou přenosu dat prostřednictvím WiFi, neboť antény nejsou umístěny u displeje, ale při pravém a levém okraji plochy vedle klávesnice. Tam ale často mívá člověk ruce, takže slabší signál vypadává.
U novinky Yoga 3 Pro je to ještě horší, neboť jsou obě antény umístěny u předního okraje vedle dotykové plochy!!
Pokud si tedy toto zařízení pořídíte, je třeba s ním pracovat v místě dostatečně silného signálu.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze