Kouzlíme s Galaxy AI: co zvládnou generativní úpravy fotografií od Samsungu?

1
Kouzlíme s Galaxy AI: co zvládnou generativní úpravy fotografií od Samsungu?
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • Tentokrát jsme se zaměřili čistě na úpravy pořízených fotografií pomocí generativní umělé inteligence
  • Díky Galaxy AI jsou úpravy pořízených snímků otázkou pár sekund
  • Těšit se můžete na pokročilé odstranění objektů či jejich nahrazení

Jednou z nejpraktičtějších a zároveň bezpochyby nejvíc „cool“ funkcí Galaxy AI je si za pomoci generativní umělé inteligence nechat odstranit předměty z fotografií, resp. je nahradit něčím jiným tak, aby výsledek vypadal co nejvíc přirozeně a odpovídal zbytku záběru. Níže jsme proto zachytili sérii snímků, na nichž jsme provedli několik úprav. V některých případech je rozdíl patrný na první pohled, jindy tomu tak není a obrázek je nutné prohlédnout detailněji. V rámci zásad používání umělé inteligence jsou rovněž fotografie upravené pomocí Galaxy AI vždy označeny vodoznakem v levém spodním rohu. Na konci článku si můžete prohlédnout veškeré snímky v plném rozlišení.

U prvního snímku jsme nechali pomocí AI zmizet lahev retsiny, zajímavé je v tomto ohledu sledovat, jak si Galaxy AI poradila s vygenerováním části brýlí.

Druhou ukázkou je zmizení části ikony, kdy se Galaxy AI rozhodla ponechat „svatozář“ a vymazat pouze světce.

Třetí ukázka demonstruje, jak lze pomocí Galaxy AI zachycené předměty zvětšit, zmenšit nebo různě přemístit. Tentokrát jsme zvětšili talířek se sušenkami a výsledek působí autenticky.

Jednou z dominant Soluně je Bílá věž. V tomto případě jsme odstranili pouliční osvětlení, které nahradila přilehlá flóra.

Snímek pořízený v kostele považujeme za jeden z nejnáročnějších, co se týče úprav pomocí Galaxy AI, ať už kvůli světelným podmínkám či komplexnosti prostředí. Výsledek je přesto povedený a na první pohled byste zřejmě ani nepostřehli, že zde něco „schází“. Za zmínku stojí rovněž ikona, kterou Galaxy AI vykouzlila, i když jí schází obličej.

Další na úpravy náročnou fotografii je pes za plotem, kterého se rozhodla Galaxy AI nahradit jiným psem. V tomto ohledu je evidentní, že struktura plotu před samotným objektem dala AI zabrat a výsledkem je jiný, mírně rozmazaný pes.

Náročný snímek z dětské herny Galaxy AI zvládla obstojně a na první pohled nemusí být patrné, že zde došlo k nějakým úpravám. Zvláštností je zařízení v pozadí (v levém rohu).

Odstranění státního symbolu a nahrazení části stromu se Galaxy AI povedlo bez problémů, jedna z vlajek však zůstala „viset“ ve vzduchu.

Poslední záběr se řadí k těm, u kterých si na první pohled nemusíte všimnout použití Galaxy AI (nebýt vodoznaku). Umělá inteligence se tentokrát rozhodla pro nahrazení kelímku květináčem.

Fotografie v plném rozlišení

Snímky upravené pomocí generativní Galaxy AI
Originální snímky bez jakýchkoliv úprav
Diskuze ke článku
Pavel Krejčíř
Pavel Krejčíř
Není to špatné, ale je ještě hodně co zlepšovat. Každopádně zajímavé.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze