Konec dvojitých upozornění aplikace Zprávy na iOS

Apple akademie
4
Konec dvojitých upozornění aplikace Zprávy na iOS
  • Dvojité upozornění aplikace Zprávy může dlouhodobě znepříjemňovat používání iOS zařízení
  • Apple tuto funkci přidal zřejmě proto, aby uživatelé nezapomínali na přijaté zprávy
  • Naštěstí jde funkce jednoduše vypnout

Všichni známe ten pocit, kdy nám na iPhone přijde zpráva a nemáme možnost na ni hned odpovědět. Telefon se za 2 minuty ozve znovu a ukáže úplně to stejné upozornění, na které jsme nereagovali. Pro někoho může být tato funkce užitečná, aby nezapomněl odepsat na důležitou zprávu, ale pro větší procento uživatelů je funkce spíše na škodu. Pokud jste méně zkušenými uživateli iOS, tak je možné, že nevíte, jak tento problém vyřešit.

Apple tuto funkci pravděpodobně přidal proto, abyste na zprávu nezapomněli, ale v praxi může přinést více škody než užitku, a to v podobě opakovaně již zkontrolované zprávy, na kterou prostě jen nechcete hned odepisovat.

Vypnutí této funkce je velice snadné. Stačí jít do Nastavení –> Oznámení -> Zprávy a v položce Opakovat upozornění zvolit možnost Nikdy. Od této chvíle byste měli mít funkci vypnutou a dvojité upozornění bude pro vaše iOS zařízení minulostí.

Diskuze ke článku
petr
jako rada dobrá, ale napřed bych tu funkci musel zapnout ne? nějak si nevzpomínám že by byla zapnutá. taky si už nevzpomínám kolik let tam ta funkce je.
Fanda
funkce je v IOS dlouhá léta, aspon co já jabko používám o ní vím. Myslím že je automaticky zapnutá na jedno opakování a dá se dát i na víc. Já jí mám docela rád

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze