Kdo může Samsungu Galaxy Z Flip vystavit stopku? Klidně pouhý prach

5
Kdo může Samsungu Galaxy Z Flip vystavit stopku? Klidně pouhý prach
  • Nový ohebný Samsung byl důkladně rozebrán
  • Opravitelnost v domácích podmínkách je velmi obtížná
  • Výrobci se nepodařilo vyřešit ani problém s prachem

Nedávno představený Samsung Galaxy Z Flip budí velké emoce. Jde o další skládací počin, který dává alespoň nějaký smysl. Telefon s velkým displejem můžete složit ve stylu dávných véček, čímž jej zmenšíte a snáze přenesete. Současně je však technologie ohebného displeje v plenkách, a tudíž citlivá na běžné používání. Že je opatrnost na místě ukázalo už i video od JerryRigEverything. Nyní v tom pokračuje kompletní rozborka ifixit.com.

Redaktoři zmíněného serveru potvrzují, že horní vrstva displeje je plastová, avšak střední vrstva naopak skutečně skleněná, neboť se při větším pádu ráda a ochotně rozbije. Z tohoto důvodu zde platí, že se vrchní plastová vrstva může snadněji poškrábat oproti jiným telefonům. Pokud jde o snadnost opravy, předčil Samsung konkurenční Motorolu Razr. Jako výhoda je spatřena nutnost vlastnit pouze jeden speciální šroubovák. Spousta komponent je řešena také modulárně, tudíž snadno vyměnitelná. Přístup k nim však omezuje lepené sklo, které opravy v domácích podmínkách ve velké míře komplikuje.

Samsung Galaxy Z Flip – naživo se skleněným displejem!

Samsung se v souvislosti s Galaxy Z Flip pochlubil technologií, která by měla z displeje a plochy kolem odpuzovat prach. Ukázalo se však, že při speciálním testu s prachem k tomu nedošlo. Prach se dostal do ohebného kloube a téměř znemožnil správné otevření telefonu. Jde tedy o zásadní nedostatek, který ještě více poukazuje na nutnost telefon používat opatrně.

Samsung Galaxy Z Flip

Rozměry87,4 × 73,6 × 17,3 mm, 183 g
DisplejSuper AMOLED, 6,7" (2 636 × 1 080 px)
Fotoaparát12 Mpx, video: 3 840 × 2 160 px, 60 FPS
ProcesorQualcomm Snapdragon 855 Plus, 1×2,95 GHz + 3×2,41 GHz + 4×1,78 GHz
PaměťRAM: 8 GB, úložiště: 256 GBne
Akumulátor3 300 mAh
Diskuze ke článku
Absolut NoFak
No jo, jako bych vám to tady neříkal.
Mio
Tolik ke sklu :D Tohle je už fakt ubohé co Samsung předvádí ...
Hakus von Tyros
Hakus von Tyros
Měl sem zálusk. Ale .... . Pracuji ve více než prašném provozu. Ne, ne. Zůstávám u klasiky. Beru SGS 20+.
Kecy
Kecy v kleci, zkoukl jsem několik videí na zahraničních webech a stačí to vyfoukat a jede krásně dál, dokonce to bylo pochváleno

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze