Kancelářské aplikace od Googlu dostaly multitasking pro iPady

Google vypustil novou aktualizaci svých kancelářských aplikaci pro iOS. Aplikace Dokumenty a Prezentace povyšují na verzi 1.2016.30204 a Tabulky na verzi 1.2016.30206. Hlavní novinkou je to, po čem již uživatelé iPadů dlouho volali. Konečně se dočkali podpory multitaskingu. Mohou tak mít vedle sebe dvě otevřená okna a efektivněji využít velký displej iPadu.

Apple iPad Pro

Režim Split View, který umožňuje na některých modelech iPadů plnohodnotně pracovat se dvěma aplikacemi na rozdělené obrazovce, představil Apple v iOS 9, který vydal již loni v září. Google tak přichází s podporou této funkce poměrně pozdě. Důležitější však je, že se uživatelé dočkali.

Split View přitom nepodporují všechny modely iPadů. Důvodem je nedostatek operační paměti a nedostatečně výkonný procesor pro současný provoz dvou aplikací bez omezení. Podporované modely tak zahrnují pouze iPad Air 2, iPadu mini 4 a obě velikosti iPadu Pro.

TIP: Android si stále drží vůdčí pozici na trhu, iOS pomalu klesá

Aktualizace kromě toho obsahuje některé obecné opravy chyb a vylepšení pro Tabulky a Prezentace. Dokumenty pak dostaly schopnost vkládat obrázky a konce stránek. Pokud se vám aplikace automaticky neaktualizovaly, můžete využít odkazy níže.

Stáhnout Dokumenty Google

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Stáhnout Google Tabulky

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Stáhnout Prezentace Google

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Zdroje: itunes.apple.com, itunes.apple.com, itunes.apple.com, engadget.com, gsmarena.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze