Sidefari: dvě okna v Safari i na iPadu

2

Jsou situace, ve kterých byste ocenili mít otevřené dvě okna webového prohlížeče vedle sebe? Nyní přichází šikovná aplikace Sidefari, která je rozšířením ke klasickému Safari na iOS a umožní vám právě z multitaskingu vyvolat druhé okno. To sice na iOS možné bylo, ale museli jste instalovat jiný prohlížeč.

Sidefari

S iOS 9 přišel plnohodnotný multitasking pro nejnovější iPady, které mají dostatečný výkon, aby utáhly dvě aplikace najednou a dalo se s nimi aktivně pracovat. Ovšem nemůžete mít dvě stejné aplikace stejné ve dvou oknech. Například dvě okna emailu nebo Safari. A právě pro Safari je dostupná šikovná aplikace nesoucí název Sidefari od vývojáře Francisca Cantu. Přestože tato aplikace není jeho první, až Sidefari dosáhlo většího ohlasu a není divu. Aplikace chytře využívá podpory multitaskingu a dovolí vám vedle klasického Safari používat ještě druhé okno prohlížeče. Sidefari spustíte jako klasickou aplikaci z plochy iOS, ale hlavní místo bude mít v nabídce aplikací, které vyvoláte tažením z pravé strany displeje. Je důležité zmínit, že bude fungovat pokud vlastníte jeden ze tři podporovaných iPadů. Multitasking dvou aplikací zároveň podporují iPad mini 4, iPad Air 2 a iPad Pro. My aplikaci testovali na nejnovějším iPadu Pro a iPadu Air 2.

TIP: Přečtěte si naše první dojmy z iPadu Pro
Ukázkové fotografie Sidefari na iPadu Pro a iPadu Air 2

V situaci, kdy si budete chtít otevřít nové okno Safari, stačí gestem zprava vybrat z nabídky Sidefari a zkopírovat do něj odkaz, nebo ještě lépe, využít rozšíření a odkaz do něj poslat. Pak pracujete se dvěma okny internetového prohlížeče jako na počítači. Přesto Sidefari není plnohodnotné Safari, nemůžete v něm mít více tabů a přepínat mezi nimi, ani nejde zadat nová url adresa. Vše se řeší přes velké Safari. I tak jde o velice šikovnou a praktickou aplikaci, která obchází restrikce Applu v nemožnosti mít dvě stejné aplikace na jedné obrazovce a pracovat efektivněji. Sidefari pracuje ve všech dostupných poměrech stran a funguje jak na výšku, tak na šířku. Bonusem je, že uchovává historii prohlížení. Zatímco u iPadu Air 2 jsou dvě okna prohlížeče na pováženou, u většího iPadu Pro si obsah vychutnáte daleko více díky 12,9" displeji. Jistě můžete namítat, že i nyní šlo mít dvě okna prohlížeče vedle sebe, ovšem za předpokladu nainstalování další aplikace. Na iOS je například velice populární Chrome.

Aplikace Sidefari na iPadu Pro

Pokud vás tato aplikace zaujala a vlastníte jeden z výše zmíněných iPadů, navštivte App Store, Sidefari stojí necelé 1 euro a to je velice zajímavá investice.

Stáhnout Sidefari

App Store

Diskuze ke článku
Lukáš
Jako drbání se levou rukou za pravým uchem. Taková dnes normální věc a ono to jde jedině takto krkolomě. Svůj Air jedničku jsem prodal hned co se prosáklo, že na něm nepůjdou dvě aplikace zaráz, na rok starém zařízení, aneb oje*áváni hw u Apppu v praxi. Kdo by chtěl použitelný iOS, tak jedině s jailbreakem kde pomocí tweaků jde vše mnohem snadněji a logičtěji. Však polovina nových fíčur v iOS jsou vykradené tweaky ze cydie.
Tomas
Bezna vec na mojom s6 edge+

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze