Jeden virtuál ve dvou sítích? Zkusí si to Odorik

4

Česká republika prožívá doslova rok virtuálních operátorů. Téměř každý týden píšeme nějaký článek buď o stávajícím, nebo novém jménu. Doposud však je běžné, že virtuální operátoři fungují vždy jen v jedné GSM síti. To již brzy nebude pravidlem. Virtuál Odorik totiž chystá dohodu hned se dvěma klasickými operátory.

Odorik

GSM služby Odoriku, dosavadního poskytovatele služeb internetové telefonie, prozatím běží v testovacím provozu. Odorik pro něj využívá síť T-Mobile, na kterou díky své menší velikosti přistupuje skrze zprostředkovatele GTS. Tato spolupráce by měla do ostrého provozu zůstat zachována. Nově by však operátor měl spojit své síly ještě s Vodafonem, velmi pravděpodobně opět skrze DH Telecom či Quadruple.

Tip: přečtěte si také článek - ČTÚ: Aukce kmitočtu pro sítě LTE vyhlášena

Nelze se ale domnívat, že budete moci s jednou SIM kartou fungovat na obou sítích a prakticky tak budete mít daleko lepší pokrytí signálem. To by bylo technicky i právně prakticky obtížné. Jako nový zákazník si zkrátka budete moci vybrat mezi dvěma sítěmi podle toho, která má v místě vašeho pobytu lepší pokrytí. Nebo to možná bude jinak a Odorik překvapí?

Ceny pro ty, kdo si namísto T-Mobilu vyberou u Odoriku Vodafone, by se neměly příliš měnit. Podražit by mírně mělo jen volání na čísla Odorik, což určitě mnoho z potencionálních zájemců neodradí.

Zdroje: virtualni-operatori.cz, odorik.cz

Diskuze ke článku
Redmarx
Odorik za to sice nemuze, ale je to uplne stejne jako s ostatnima tzv. virtualama, porizovaci cena SIM karty je vysoka, zaplatite nejakych minimalne 400Kc ani nemrknete. Na tom ani "dva operatori v jednom" nic nezmeni. Odorik ale pokud stavi na levne minutove sazbe jen malinko nad naklady nemuze jinak. Jenze pro malo volajici se ta "tafka" na zacatku a cca. 30Kc mesicne jako udrzovaci poplatek nevyplati. Proste v souctu je stale nejlepsi volat pres Odorik, Voocall a dalsi podobne, ale ne pres GSM sit, ale pres VOIP a pokud zrovna nejste na wifi, tak je porad nejlepsi zpusob pouzivat "callback". (Samozrejme pro hodne volajici jsou nejvyhodnejsi neomezene flaty od klasickych trech operatoru.)
Operátor
Odorik ukončí spolupráci s Vodafone nevyhovují mu podmínky.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze