Je toto první fotografie nástupce Asus Transformer Prime?

1

Na internetu se objevily snímky nového tabletu z dílen Asusu. Mělo by se údajně jednat o nástupce Asusu Transformer Prime pod označením TF300T. Funkční výbava by měla zahrnovat Android ICS 4.0, 8 Mpx fotoaparát a čtyř-jádrový procesor s čipsetem Tegra 3.

Internetem kolují informace o dosud nepředstaveném nástupci v současnosti prodávaného špičkového tabletu Asus Transformer Prime, ač se tento tablet na trhu zatím příliš neohřál. Ve vývojových laboratořích již vznikl nástupce tohoto tabletu s označením Eee Pad TF300T. Nový tablet bude pracovat pod Androidem ICS 4.0. Obří výpočetní výkon zajistí čtyř-jádrový procesor NVidia Tegra 3 s taktem 1,2 GHz a operační pamětí RAM o velikosti 1 GB. Dotykový displej se rozprostírá na úhlopříčce 10,1 palce s rozlišením 800 x 1280 bodů.

Asus TF300T

Funkční výbava novinku pasuje do třídy těch nejlépe vybavených tabletů. Na zadní straně se bude nacházet 8 Mpx fotoaparát s automatickým zaostřováním. Přední strana nebude ochuzena o kameru, určenou pro videohovory o rozlišení 1,2 Mpx. Dostatek úložného místa zajistí interní 16 GB paměť a slot na paměťové karty typu MicroSDHC až do velikosti 32 GB. Mezi konektivitou uvítáme bezdrátové sítě Wi-Fi b/g/n a Bluetooth 2.1.

Nový tablet nabídne rozměry180,8 x 263 x 9,9 mm s vyšší hmotností 640 gramů. Tato hmotnost by měla být vykoupena přítomnosti kovových materiálů a zadního kovového krytu. Ovšem to je zatím nepotvrzená informace. K prodávanému tabletu nebude chybět dokovací stanice i připojitelná hardwarová QWERTY klávesnice. Podle zdrojů bude tablet představený již na kongresu MWC v Barceloně ke konci tohoto měsíce, ale nám se zdá podobný průběh nepravděpodobný. Transormer Prime se sotva začal prodávat a Asus by určitě nejen z ekonomických důvodů nevydával nástupce tak brzy. Zřejmě se bude jednat o jiný, sesterský model či například prototyp. Pokud však přeci jen Asus v Barceloně překvapí a podobný tablet představí, budeme vás informovat.

Zdroje: mobile-review.com