Herní konzole OUYA s Androidem bude v prodeji už od března

5

Pokud uvažujete o koupi herní konzole a vybíráte mezi PS3, Xboxem nebo Nintendem, co kdybyste do svého výběru zařadili i herní konzoli s Androidem? Jmenuje se OUYA, na trh zamíří už v březnu za sympatickou cenu 99 dolarů / 99 liber. Podívejte se na několik videí, jak se na této konzoli hraje.

Informaci o připravované herní konzoli OUYA jsme vám přinesli v červenci minulého roku. Autoři pro financování svého projektu využili známý server Kickstarter, přes který se za 24 hodin vybralo 3,2 milionu dolarů. Celkem se nakonec vybralo mnoho více, neuvěřitelných 8,6 milionu dolarů od více než 60 tisíc lidí. Je to společně s hodinkami Pebble jeden z nejúspěšnějších projektů, který přes tento server byl financován.

Minulý rok se už toho o konzoli OUYA vědělo hodně, ovšem o datu vydání jsme mohli jen spekulovat. Nyní už ho víme, na trh ve Velké Británii dorazí už v březnu, o něco později bude dostupný i pro ostatní. V USA by měl mít exkluzivní práva na jeho prodej Amazon.com. V Británii bude konzole za "baťovskou" cenu 99 liber, v USA bude v přepočtu o něco levnější, tam by měla stát 99 dolarů.

Tip: Herní konzole s Androidem? To je OUYA s Nvidií Tegra 3

Koncem roku se začala konzole OUYA 2012 distribuovat vybraným vývojářům, aby mohli své hry na konzoli otestovat a upravit, hlavně z důvodu možnosti hrát skrze gamepad. Od nich pochází videa, zveřejněné na Youtube.

Autoři oznámili, že na projekt své herní konzole vybrali mnohem víc peněz než potřebovali a tak peníze, co jim zbyli, investují do vývoje 3D verze, která umožní hraní na moderních 3D televizích.

Co na konzoli OUYA říkáte, má šanci na úspěch? Dokáže konkurovat konzolím PS3 či Xbox? Koupíte si ji?

Zdroje: pocketgamer.co

Diskuze ke článku
Tomáš
Porozmýšlam ale cena je dobra
Breta
Vzhledem k ceně a k bohate nabídce her na gplay si myslim ze šance ma úspěch by se tu našla. Uvažoval sem nad tim už dřív a stale uvažuju:-).
Jarda
Tak já nevim,ale hrát hry na mobil,když všichni víme,že ty hry co na mobily vycházejí,jsou výborný,ale jen právě na takový to mobilní hraní,moct si to zahrát kdekoli,jelikoż mám telefon u sebe. Kdo hrál někdy hry na PS3,Xboxu,PC ,tak mi dá za pravdu,že hry na mobily,ač maj slušnou grafiku,nedosahuji kvalit výše zmiňovaných platforem. Tím chci říct,že na mobil dobrý,ale kupovat kvůli hrám na mobily konzoli,ač levnou,můze jen nedomrlý jedinec,či pubescent.
Jirka
Cena vážně dobrá je, ale xboxu nebo playstationu se to nevyrovná ani výkonem nedej bože pak hranim. Jediná vyhoda co tak u toho vidím je ze to vypadá malé, ze to půjde bez problémů přenášet, ale to jde i moje ps vita která má podstatně lepší hardware a časem půjde k tv připojit taky. Nekoupil bych si to.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze