Je pro vás internetová televize drahá? Odhalte skrytou nabídku za 59 Kč měsíčně

20
Je pro vás internetová televize drahá? Odhalte skrytou nabídku za 59 Kč měsíčně
Fotografie: Martin Fajmon, mobilenet.cz
  • Vodafone TV je nová internetová televize, která startuje již na 150 Kč měsíčně
  • Operátor však dlouhodobě spolupracuje i se službou Sledování TV
  • Za 59 Kč měsíčně můžete mít všechny hlavní televizní programy až na dvou televizorech, několika telefonech a dalších zařízeních

Přechod na DVB-T2 se postupně dotkne všech a mnozí se rozhodli vyřešit problém tím, že si aktivují některý z balíčků poskytovatelů internetové televize (ať už IPTV, nebo OTT). Na tuzemském trhu nalezneme nespočet poskytovatelů, ovšem ceny se nemusí líbit každému.

Základní programová nabídka (bez speciálních televizních stanic) většinou vyjde na více než 150 Kč, přitom za každý zajímavý program navíc je nutné připlatit. Existuje přitom cesta, jak si hlavní televizní stanice zpřístupnit za 59 Kč, televizi lze následně sledovat na několika dalších zařízení.

Přehled hlavních nabídek

Cena základního balíčku Aplikace pro TV Počet kanálů
T-Mobile 99*/149 Kč ano (T-Mobile TV GO) 51
O2 299 Kč ano (O2 TV) 63
Vodafone 150**/299 Kč ne (set-top box) 55
Lepší TV 199 Kč ano (LepšíTV) 116
Sledování TV 199 Kč ano (Sledování TV) 92
Kuki 100 Kč ano (Kuki TV) 46
Digi TV (Chytrá anténa) 100 Kč ano (Digi TV) 71
Vodafone + Sledování TV od 59 Kč ano (Sledování TV) 77

* cena platná na 2 měsíce, poté 149 Kč měsíčně

** cena platí, pokud máte internet od Vodafonu, jinak je 299 Kč měsíčně

V tabulce sice nezahrnujeme veškeré poskytovatele IPTV a OTT, ovšem výběr zohledňuje nejznámější poskytovatele internetové televize. V tabulce vyčnívá nabídka spojení Vodafonu a služby Sledování TV, která však (bez různých akčních nabídek) startuje na částce 199 Kč měsíčně, tedy pokud nevyužijete spojení s Vodafonem. Pokud však hledáte tu nejlevnější variantu, je nabídka od Vodafonu (respektive Sledování TV) s cenou 59 Kč měsíčně nejvýhodnější. Navíc není časově omezená. Aktuálně tedy sice někteří poskytovatelé nabízí televizi levněji, ovšem na určité období, například do konce dubna (Lepší TV). Po skončení akční nabídky je však nutné řídit se ceníkem daného poskytovatele, v případě Lepší TV se dostaneme na 199 Kč měsíčně.

A jak se k této nabídce dostat? Vzhledem k tomu, že službu lze získat jedině skrze Vodafone Galerii, je nutné vlastnit SIM kartu operátora Vodafone. Nemusí se jednat o tarifního zákazníka, proto si můžete pořídit předplacenou SIM kartu. Pokud si SIM kartu pořídíte v trafice, je nutné počítat s tím, že základní bonusový kredit (většinou ve výši ceny za SIM kartu) nelze použít, protože v případě Vodafone Galerie se jedná o platby třetím stranám.

Vodafone Galerie - Sledování TV

Jednoduše řečeno, pořízení SIM karty je nutné brát jako počáteční investici. Pokud již SIM kartu od Vodafonu máte, bez prvotní investice se obejdete. Následně se stačí přihlásit do Vodafone Galerie a z nabídky TV si vybrat Sledování TV – Pro všechny. Tento balíček zahrnuje 77 televizních kanálů, přičemž většina z nich je dostupná v HD rozlišení. Jedná se o základní TV programy, ovšem nabídka je doplněná i o pár zajímavých programů navíc. Vodafone tuto nabídku čas od času upravuje a akčně přidává i placené balíčky zdarma. Kompletní programovou nabídku je nutné hledat na stránkách Vodafone Galerie.

1 měsíc vyjde na 59 Kč, pokud tedy platíte předplacenou SIM kartou, za 200 Kč kreditu si televize můžete užívat 3 měsíce. Žádný aktivační poplatek se neplatí a služba je bez závazků, takže pokud přestanete platit, služba se automaticky deaktivuje.

Postup aktivace a informace

  • pořízení předplacené SIM karty Vodafone (pokud již nemáte, případně nejste tarifním zákazníkem)
  • dobití předplacené karty kreditem ve výši alespoň 200 Kč (nelze použít bonusový kredit)
  • přihlášení do Vodafone Galerie jednorázovým kódem z SMS
  • aktivace balíčku Sledování TV – Pro všechny
  • zadání přístupových údajů do služby Sledování TV (vytvoření na stránkách Sledování TV)
  • po propojení obou služeb se strhne z kreditu částka 59 Kč
  • údaje ze Sledování TV lze následně zadat do televize, počítače, mobilu a dalších zařízení
  • služba je bez závazku, pokud povolíte automatické prodlužování, každý měsíc se strhne 59 Kč
  • službu lze provozovat na 2 televizorech zároveň

Zmínit musíme ještě počet aktivních zařízení. Obsah můžete v jednu chvíli sledovat na 2 televizorech. Sledovat můžete i na mobilním telefonu/tabletu/počítači, přičemž ani po 20 přidaných zařízeních jsme nedosáhli stropu. To určitě není standardem: například v případě KukiTV, Lepší TV a dalších je nutné za další aktivní zařízení připlatit, a to leckdy i téměř 100 Kč. Sledování TV má vlastní aplikaci pro Android TV, Samsung, Panasonic, Hisense, LG, Apple TV (za příplatek 35 Kč), Android i iOS. Nechybí ani podpora Chromecastu.

Možná vás v souvislosti s dnešním spuštěním Vodafone TV napadlo, zda operátor takto výhodou nabídku jednoduše nezruší. Dle vyjádření zástupců společnosti se však takového kroku obávat nemusíte: Vodafone Galerie je obchod pro nákup digitálního obsahu třetích stran, kde naši zákazníci najdou knížky, hudbu, e-magazíny i zajímavé služby od partnerů Vodafonu. Službu Sledování TV, obdobně jako i jiné, nabízíme několik let a jsou zákazníci, kterým stačí a jsou s ní spokojeni. Partnerství neplánujeme zrušit a naopak: naším cílem je přinášet zákazníkům služby a obsah, který je zajímá a vyhovuje jejich přáním a potřebám.

Jakého poskytovatele internetové televize preferujete?

Diskuze ke článku
Honza M
Honza M
Z mého pohledu internetová televize nemá budoucnost, protože neumožňuje nahrávat na disk a taky je závislá na aktuálním zatížení internetové sítě, která není konstruovaná aby se přes ni přenášel obsah vznikající "za pochodu". Mám DVB-T2 + polské DVB-T + 27 programů na satelitu a neplatím měsíčně nic.
Ladislav Polický
Ladislav Polický
Další možností je televizi odhlásit a zábavu řešit přes Kodi, Plex, Netflix a podobné služby. Přijdete sice denně o hodinu reklamních bloků, ale dá se to vydržet.
Honza M
Honza M
Taky používám KODI, ale jako frontend pro streamovací server k satboxu, takže si vlastně vysílám po baráku "vlastní IPTV". Bez ohledu na to jestli je to STB, klasická TV nebo vysílání přenášené do KODI, pořád je pravděpodobně na konci řetězce tuner, který znamená poplatky, navíc je tam to samé co v TV, tedy i reklama. Reklamu beru jako nutné zlo kterému se člověk nevyhne. HBO Go nebo Netflix bych byl ochotný používat pokud by existovala jedna služba kter bude mít všechny filmy, tedy bez exkluzivity pro jednu nebo druhou službu. Zatím mě to nutí používat jeden nejmenovaný český server končící na .to Kromě toho nevím jestli jsi se s tímhle problémem někdy setkal, ale jak s tímhle řešením řešíš problém pokud je něco exkluzivně v lineární TV, případně se to mimo ni objeví až se zpožděním?
Mezulán
Dík, ale Kodi a doplněk SC CZ to jistí, nemám zájem o klasické vysílání prošpikované reklamou.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze