Respekt pro HMD. Nejnovější Android 9.0 Pie se dostal na základní Nokii 1

8
Respekt pro HMD. Nejnovější Android 9.0 Pie se dostal na základní Nokii 1
  • Stranou softwarové podpory nezůstala ani levná Nokia 1
  • V těchto dnech pro ni výrobce vydal nový Android

Pokud bychom dnes měli jmenovat výrobce mobilních telefonů, který je co se týče softwarových aktualizací nejsvědomitější, byla by to společnost HMD Global. Samozřejmě opomeneme-li samotný Google. V HMD již více jak dva roky vznikají novodobé smartphony značky Nokia a u nich se můžete spolehnout na příkladnou podporu ze strany výrobce. A je v podstatě jedno, jaký model jste si vybrali. Platí sice, že přednost v aktualizacích mají novější a dražší kousky, postupem času se však dostane i ostatní.

Důkazem budiž zcela základní Nokia 1, která je určen buď dětem, nebo velmi nenáročným uživatelům. Za zhruba 2 tisíce korun získáte plastový telefon s menším 4,5palcovým displejem a pouze základním hardwarem. Ten však díky Androidu Go běží svižně. Speciálně upraveny jsou také běžné aplikace. Juho Sarvikas, CEO společnosti HMD Global, oznámil, že na Nokii 1 míří nejnovější Android 9.0 Pie. Jedním dechem také dodal, že zážitky z nejnovějšího softwaru jsou tak určeny takřka pro všechny majitele chytrých telefonů Nokia. My dodáváme, že s aktualizací se dočkáte i červnových bezpečnostních záplat.


Aktualizace se jako již tradičně šíří v postupných vlnách. Pokud Nokii 1 vlastníte, budete se možná muset obrnit trpělivostí, neboť čekání nemusí trvat jen den či dva, ale například i několik týdnů.

Technické parametry Nokia 1

Kompletní specifikace
Konstrukce133,6 × 67,8 × 9,5 mm, 131 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT TN, 4,5" (854 × 480 px)
Fotoaparát5 Mpx, LED dioda, autofocus
ChipsetMediaTek 6737M, CPU: 4×1,1 GHz, GPU: ano
PaměťRAM: 1 GB, vnitřní paměť: 8 GB, paměťové karty: microSDXC
Datové funkce5G: ?, LTE: 150 / 50 Mb/s, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n, Bluetooth: 4.2, NFC: ne
Operační systémAndroid 10
Akumulátor2 150 mAh, bezdrátové nabíjení: ne, doba nabíjení: 1:58 hodin
DostupnostQ1 2018, 2 000 Kč
Diskuze ke článku
Lukáš
Ty bezpečnostní záplaty jsou lepší než u většiny vlajkových lodí!
Kulhavec
U tohoto telefonu mi to přijde jako zbytečně vynaložené úsilí. Bezpečnostní záplaty beru, to je věc užitečná. Co znám ale 2 majitele Nokie 1 tak vůbec ani netuší že nějakej Android 9 a to že jim tam přijde nějaká aktualizace jim je úplně jedno.
Eedx
Samsung, Huawei a ostatní by se od nich měli ucit. Takhle se to dela a ne ze ,,je to lowend, tak na nem uz nebudeme vic pracovat''
Daniel
Nemáte prosím někdo nápad, jak se napojit na externí projekty v programování? mám dobrou práci, ale už je to trochu nuda....

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze