Jak správně fotit mobilem – nejlepší aplikace na postprodukci

8. díl
10
 Jak správně fotit mobilem – nejlepší aplikace na postprodukci

V posledním dílu našeho seriálu o focení mobilem se podíváme na nejlepší aplikace právě pro úpravy fotografií. Myslím si, že tyto appky se vám budou více než hodit.

U klasických zrcadlovek mnohdy na postprodukci záleží ještě více než na focením samotném, u mobilů to sice tak není, i tak ale drobné úpravy mohou fotky posunout o několik stupínků výš. Proto jsem pro vás vybral, dle mého, ty nejlepší aplikace pro postprodukci snímků.

Partnerem seriálu je společnost Huawei se svým fotomobilem Huawei P20 Pro.

Snapseed

Snapseed je aplikací od samotného Googlu. Už posledních pár let je více než populární a nemůžeme se tomu ani divit. Nabízí čisté prostředí a hlavně spoustu funkcí. Disponuje 29 nástroji a filtry – nechybí čištění, štětec, struktura, HDR a perspektiva. Skvělé na tom je, že úpravy můžete provádět i pouze lokálně – tzn. pouze na část fotky. Appka navíc podporuje i formát RAW, ve kterém už dokáže fotografovat nemálo telefonů.

Stáhnout Snapseed

Google Play App Store

Fotky Google

Fotky Google kromě toho, že slouží parádně jako aplikace na zálohování, umožní provést i základní úpravy, které ale v drtivé většině budou stačit. Nechybí ani dostatečná nabídka filtrů.

Stáhnout Google Photos

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

VSCO

Na moderních smartphonech je velice populární aplikace VSCO, a to především pro svou nabídku filtrů. To vše je navíc zabalené v příjemném designovém kabátku.

Stáhnout VSCO Cam

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Adobe Lightroom

Jako bonus na závěr bych určitě zmínil Adobe Lightroom, jenž bych se nebál označit nejkomplexnějším nástrojem na editaci fotek na mobilech. Přebírá drtivou většinu funkcí od své počítačové verze, a to je jen dobře. Má to jediný háček: abyste tuto aplikaci mohli používat naplno, musíte disponovat předplatným Creative Cloud od Adobe, které začíná cca na 300 korunách za měsíc. Pokud se aplikace rozhodnete využívat zdarma, tak sice nebudete ochuzeni o základní funkce, ale třeba možnost úpravy souborů RAW a nástroje pro selektivní úpravy vám zůstanou zapovězeny.

Stáhnout Adobe Lightroom

Google Play App Store

Partnerem seriálu je společnost Huawei se svým fotomobilem Huawei P20 Pro.
Diskuze ke článku
Petr
Nemohu nereagovat - pokud jde o mobilní řešení, budu tedy počítat přístroje s mobilním OS a potom vám tam chybí zcela bezkonkurenční profesionální záležitost kterou je AFFINITY PHOTO.

https://affinity.serif.com/en-gb/photo/ipad/

Nezmíníte tuto aplikaci považuji za zcela zásadní chybu.

Další aplikace která by si zasloužila zmínku je PIXELMATOR - bude brzy i v nové verzi PHOTO

https://www.pixelmator.com/ios/

Nějaká Google fotky jsou proti tomu aplikace pro blondýnky (bez urážky slečen)

tereza
nebyl by tip spis na foto aplikaci?

potrebuji nejakou aplikaci kde nastavim pevne clonu a iso a jestli chci fotku idealne svetlou nebo vice ci mene (davam na zrcadlovce o trochu svetlejsi) a sama spocita cas (Vetsinou dlouhy aby byla fotka dost svetla). mobil bych mel ve stativu..

poradil by nekdo??


Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze