Apple to opět dokázal. A my mu za to děkujeme

32
Apple to opět dokázal. A my mu za to děkujeme
  • Bezdrátové nabíječky se začínají rychle rozšiřovat díky iPhonům
  • Na veletrhu CES v Šanghaji je trend mezi výrobci příslušenství dobře patrný

Apple v posledních letech nepřichází prakticky s ničím revolučním a v mnohém spíše konkurenci dohání. Či spíše pečlivě zvažuje funkce, které by mohly být pro uživatele užitečné a nasazuje je rozvážně a později. Třeba jako NFC, i když v omezené podobě. Velmi dlouho Applu trvalo také zavedení bezdrátového nabíjení, velmi pohodlné funkce, na kterou se lehko zvyká.

Velkým zastáncem byla před mnoha lety Nokia a poté Microsoft se svými Lumiemi, nasazovalo ho třeba i LG nebo Google do svých Nexus telefonů. Už několik let ho ve svých vlajkových lodích Galaxy S a Galaxy Note používá i největší výrobce telefonů na světě, Samsung. Dá se tedy (opět) říct, že je Apple tak pět let pozadu. Ale opět se stalo to, co vždy. A my za to musíme být vděční. Co totiž udělá Apple, toho se chytí další, zejména výrobci příslušenství, kteří jsou velmi přizpůsobiví.

A trend v příslušenství na letošním CES Asia 2018 v Šanghaji, kterého se účastníme, byl jasný. Samozřejmě bezdrátové nabíječky, a samozřejmě díky Applu, jehož iPhone X se na krabičkách nabíječek objevoval nejčastěji.

Bezdrátové nabíječky a powerbanky na CES Asia 2018 v Šanghaji

Třeba takový Momax ukázal na stánku elegantní a tenké nabíječky pro více zařízení a dokonce i malé bezdrátové nabíječky s vlajkami vybraných zemí. Zajímavým konceptem jsou také powerbanky s bezdrátovým nabíjením, u kterých sice nemusíte nosit kabel, kvůli velkým energetickým ztrátám u bezdrátového nabíjení ale zdaleka nenabijete tolik, kolik se standardní powerbankou. U těchto powerbank je to ale jen jako možnost navíc, samozřejmě nadále mají standardní konektory.

Zajímavě vypadají i bezdrátové nabíječky od Rock Space, vyzdvihnout můžeme třeba malou, elegantní a dobře zpracovanou nabíječku potaženou textilií s výkonem až 10 W. Navíc třeba tato konkrétní vyjde v Číně jen na 400 korun. To jen tak pro zajímavost.

Nezbývá než doufat, že se bezdrátové nabíječky skutečně rozšíří i do kaváren, restaurací a dalších míst, kde by tak bylo velmi snadné dobíjení telefonů bez kabelů.

Diskuze ke článku
Mara Studna
Mara Studna
Jde jen o podstatu-Tak jak autor nadšeně děkuje Applu,tak stejně bychom mohli jiným výrobcům děkovat za jiné patenty!!!Osobně bych např mohl děkovat Sony za vynikající pětiosou stabilizaci videí,apod!!Nechápu,proč tento článek zrovna vznikl s tím,že se mám klanět a děkovat jedné firmě?Přijde mi to jako děkovat Bohu,že mi dal život a stvořil mne-ale Apple není žádný Bůh a tenhle článek je jen syrová propagace Iovce Applu a tak to na mne působí-pardon,jestli jsem někoho urazil
Josef
Tak nějak nechápu za co Apple děkujeme, bezdrátové nabíječky to byly již x let zpět a ne-oem pedy taky.. Apple použil něco co už dávno známé, nic nového to neprineslo ale autor si nad tím pěkne pohonil a splnil ( zřejmě ) kvoty na článek denně...
Mag.net
Ale dodat svoje bezdrát.nabíječky ani po třičtvrtě roce nedokázal :-D
Newek23

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze