Jak rozchodit Google služby na Huawei P60 Pro s pomocí aplikace GBox?

4
Jak rozchodit Google služby na Huawei P60 Pro s pomocí aplikace GBox?
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • GBox je nejnovějším emulátorem Google služeb na nových smartphonech Huawei
  • Spustíte přes něj Spotify, Wolt, YouTube a spoustu dalších aplikací

Nedávno testovaný Huawei P60 Pro je takřka ve všech směrech regulérní vlajkovou lodí – má špičkovou fotovýbavu, s níž stojí momentálně na samotném vrcholu žebříčku DxOMark, parádní 120Hz LTPO displej i prémiový design s odolností IP68. Konkrétně v oblasti softwaru však může pro některé uživatele hluboce zakořeněné v Google ekosystému představovat absence GMS nepříjemný problém, který má ale naštěstí poměrně elegantní řešení.

Pochopitelně se rozrůstá virtuální obchod Huawei AppGallery, ovšem jen to nemusí každému stačit, a tak stojí za povšimnutí aplikace GBox, jež je podle nás doposud nejpovedenějším emulátorem Google služeb v moderních telefonech Huawei, například zmíněném P60 Pro.

Široká nabídka aplikací i snadné stažení

Samotnou aplikaci GBox lze dohledat v obchodu AppGallery, přičemž po jejím stažení následuje krátký výukový tutoriál, během něhož se uživatel dozví, jak aplikaci používat. V podstatě však není potřeba cokoliv řešit a může se rovnou vrhnout do nabídky aplikací, které lze skrze GBox zprovoznit. Níže přiložené screenshoty pak demonstrují, že stažení aplikací (například Wolt či Spotify, ale i dalších) je identické jako na telefonech s GMS po prvním zapnutí. Nejprve je tedy nutné se přihlásit k Google účtu, poté aplikaci nainstalovat v rámci Obchodu Play a následně ji používat, respektive umístit na plochu zkratku, která k aplikaci vede.

Navzdory tomu, že se jedná o emulátor, fungují i ovládací prvky ve stahovací roletce, klidně tak můžete přímo z roletky přeskakovat skladby na Spotify apod. Samotná nabídka aplikací v GBoxu je pak skutečně široká a najdeme v ní v podstatě vše, co schází přímo v AppGallery (i když i ta dokáže nabídnout různé aplikace v podobě APK souborů), tedy například Facebook, Twitter, Messenger, Instagram, Zoom, WhatsApp a mnohé další.

Jednoduše a bez reklam

Krása aplikace GBox spočívá v její jednoduchosti. Na rozdíl od předešlých emulátorů v ní rovněž nenajdete žádné reklamy a podle našich zkušeností funguje spolehlivěji. Nespornou výhodou je rovněž široká nabídka aplikací.

Pokud jste tak například zvyklí streamovat hudbu skrze Spotify či sledovat videa na YouTube, nemusí vás při přechodu na nový telefon výrobce Huawei omezovat absence Google služeb. Problém nepředstavuje ani bezkontaktní placení, neboť je možné v propojení s aplikací Curve dostupnou přímo v AppGallery standardně platit smartphonem a díky Curve mít pod kontrolou veškeré výdaje z různých platebních karet.

Huawei P60 Pro

Rozměry161 × 74,5 × 8,3 mm, 200 g
DisplejOLED, 6,67" (2 700 × 1 220 px)
Fotoaparát48 Mpx
ProcesorQualcomm Snapdragon 8 Gen1+,
PaměťRAM: 12 GB, úložiště: 512 GB, nanoSD
Akumulátor4 815 mAh
Diskuze ke článku
Lukáš Kůrka
Lukáš Kůrka
A to je právě ono...jak rozchodit Google služby. Na ostatních telefonech se toto řešit nemusí. Netvrdím, že nadlidský výkon. Ale je to prostě něco navíc. Dále omezení 5G a bankovních aplikací. Takže ve srovnání s ostatními výrobci - totožná cena a kvalita, ale velké omezování. Nevidím jediný důvod ke koupi.
Martin Jeřábek
Martin Jeřábek
Naposledy upraveno: 28. 5. 2023 14:46
Neumí 5G a nemá vlajkový procesor a má cenu jako vlajkový model od konkurence, nechápu kdo by to chtěl když může mít vše od Honoru.
Jaroslav Kroul
Jaroslav Kroul
To je k ničemu, protože gbox si vezme na pozadí 28% z baterie. Každý emulátor si vezme stejně. Toto není řešení...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze