Vybrali jsme TOP 5 vlastností vlajkového Huawei P60 Pro

Vybrali jsme TOP 5 vlastností vlajkového Huawei P60 Pro
Fotografie: Petr Vojtěch, mobilenet.cz
  • V tuto chvíli se jedná o nejlépe vybavený smartphone Huawei
  • Novinka nabízí povedený design, špičkovou fotovýbavu i kvalitní 120Hz LTPO displej

Vlajkový Huawei P60 Pro se řadí mezi fotografickou smetánku, pochlubit se však může i další výbavou, která zaujme nejednoho uživatele. Kterých 5 vlastností oslovilo redakci mobilenet.cz?

Unikátní design

Huawei P60 Pro je na našem trhu dostupný ve dvou barevných provedeních, přičemž testovaná varianta Rococo Pearl je opravdový unikát. Záda imitující mramor jsou totiž u každého jednotlivého kusu ojedinělá, respektive mají unikátní vzor, o čemž jsme se mohli při zhlédnutí několika telefonů vedle sebe sami přesvědčit. Kromě stylového designu jsou pak praktická rovněž v tom ohledu, že na nich nelze spatřit otisky prstů a použitý materiál v dlani neklouže. V kombinaci s kovovými rámečky, příjemně zaoblenými boky a odolností dle IP68 se tak jedná o konstrukčně velmi povedený telefon.

Ultra Lightning fotovýbava

Fotovýbava Huawei P60 Pro, která získala četná ocenění u laické veřejnosti i odborníků, využívá technologie Ultra Lighting XMAGE pro zajištění co nejlepších výsledků. Konkrétně u hlavního snímače, jež disponuje 48 Mpx a variabilní clonou, je pak použitá technologie velkou konkurenční výhodou, neboť v současnosti žádný další smartphone jiného výrobce touto technologií nedisponuje. A k čemu je vlastně dobrá? Díky variabilní cloně s rozsahem f/1.4 až f/4.0 lze vykouzlit krásný bokeh efekt, respektive korigovat míru rozmazání pozadí přesně dle potřeb. Clona f/1.4 je navíc ideální pro focení za zhoršeného osvětlení, neboť ke snímači propustí více světla. XMAGE pak zajistí realistické barevné podání za všech okolností.

120Hz LTPO displej

Použitý 10bitový 6,67" LTPO OLED je schopný měnit obnovovací frekvenci v rozsahu 1 až 120 Hz, čímž šetří baterii a navíc nabídne špičkovou jemnost 444 PPI. Že se jedná o jeden z nejlepších panelů na trhu, potvrzuje i přítomnost 1 440Hz PWM stmívání, které ocení zejména uživatelé citliví na nepatrné blikání displejů. Nechybí ani podpora HDR10+, kterou využijete například u Netflixu či YouTube, jež můžete snadno spustit skrze povedený emulátor GBox.

Dlouhá výdrž a rychlé nabíjení

Ačkoliv Huawei P60 Pro nedisponuje největší baterií ve své třídě (hodnota činí 4 815mAh), nabídne ve spolupráci s použitým systémem velmi solidní výdrž, která může v případě potřeby vyšplhat až na dva dny a naprosto s přehledem zvládá i náročnější jednodenní používání. K dispozici je navíc rychlé drátové i bezdrátové nabíjení. S dodávaným adaptérem o výkonu 88 W, který je prakticky osazen USB-A i USB-C, je pak možné doplnit energii z 0 do 100 % za něco málo přes 30 minut.

Kvalitní zvuk

Za zmínku stojí i dvojice hlasitých reproduktorů, které jsou standardně umístěny nahoře a dole. Huawei P60 Pro pak exceluje nejen, co se maximální hlasitosti týče, ale také v oblasti kvality. Reprodukovaný zvuk je pěkně prokreslený a na poměry smartphonů má i velmi slušnou basovou složku. Huawei P60 Pro tak v případě potřeby klidně zastoupí i menší přenosný reproduktor.

Huawei P60 Pro

Rozměry161 × 74,5 × 8,3 mm, 200 g
DisplejOLED, 6,67" (2 700 × 1 220 px)
Fotoaparát48 Mpx
ProcesorQualcomm Snapdragon 8 Gen1+,
PaměťRAM: 12 GB, úložiště: 512 GB, nanoSD
Akumulátor4 815 mAh
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze