Jak dopadl noční fotoduel Google Pixel 4 vs. Huawei Mate 30 Pro?

Jak dopadl noční fotoduel Google Pixel 4 vs. Huawei Mate 30 Pro?
  • Oba dva smartphony patří ke špičce v oblasti nočních snímků
  • Snímky jsme pořídili se zapnutým i vypnutým nočním režimem
  • O vaše názory se nezapomeňte podělit v komentářích

V dnešním fotoduelu vám přinášíme možnost porovnat fotografie pocházející od dvojice „matadorů“ v oblasti pořizování nočních snímků. V případě Googlu jde o nejnovější Pixel 4, který opět posouvá možnosti režimu „Night Sight“, zatímco u Huawei jsme pro účely srovnání sehnali špičkově vybavený Mate 30 Pro s příchutí zakázaného ovoce.

Za zapůjčení Pixelu 4 děkujeme společnosti CZC.cz, kde si telefon můžete zakoupit.

Asi není potřeba připomínat, že oba dva smartphony disponují špičkovou výbavou v podobě výkonného hardwaru i vysoce kvalitních OLED displejů. Nás však tentokrát zajímají primárně specifikace hlavního snímače, kterým jsme níže uvedené snímky pořizovali. Veškeré důležité informace o použitých senzorech jsme pro vás proto připravili v přehledné tabulce.

Google Pixel 4 Huawei Mate 30 Pro
Světelnost objektivu f/1.7 f/1.6
Velikost snímače 1/2,55" 1/1,7"
Ohnisková délka 28 mm 27 mm
Rozteč pixelů 1,4 μm ? μm
Rozlišení 12 Mpx 40 Mpx
Ostření a stabilizace Dual Pixel PDAF, OIS PDAF, OIS

Všechny snímky byly tentokrát pořízeny v parku Letenské sady přibližně ve 22:00. Pro zajímavost jsme vyfotili několik snímků noční krajiny běžným „denním“ režimem a samozřejmě otestovali také dedikované noční režimy. Z uživatelského hlediska nám přišel lépe propracovaný noční režim u Huawei Mate 30 Pro, který na displeji zobrazuje zbývající sekundy, kdy je potřeba telefon stabilně držet, zatímco u Pixelu jde o méně přehledný ukazatel v podobě kruhu, jenž se načítá. Na druhou můžeme konstatovat stranu, že vyfocení snímku Pixelem zpravidla trvalo o sekundu či dvě méně, než tomu bylo u Mate 30 Pro.

Z pořízených snímků se spíše přikláníme k tomu názoru, že v tomto fotoduelu zvítězil Huawei Mate 30 Pro. Fotografie jsou zpravidla lépe prosvícené, a to i bez aktivovaného nočního režimu, za což může pravděpodobně technologicky vyspělejší senzor fotoaparátu. Rozhodnutí je však jako vždy na vás, našich čtenářích. O vaše názory se nezapomeňte podělit v komentářích pod článkem.

První snímek u všech fotografií v tomto článku (posuvník úplně vpravo) náleží Huawei Mate 30 Pro, druhý pak Google Pixelu 4 (posuvník umístěn vlevo).

Níže publikované fotografie byly pořízeny s aktivovaným nočním režimem.

Ukázkové fotografie v originálním rozlišení

Snímky si můžete prohlédnout i v plném rozlišení. Fotografie stačí přiblížit v galerii pomocí ikony lupy.

Huawei Mate 30 Pro
Google Pixel 4
Diskuze ke článku
Areon
Tady není o čem, Huawei je lepší, ale je mu to prd platné, minimálně do doby než skončí Americko /Čínská obchodní válka
Gerry
Pardon, ale Huawei má sice na oko hezší fotky, avšak jsou úplně mimo realitu. Podívejte se třeba na barvu obluhy v noci a na fotkách Huawei. Úplně mimo. 90% laiků když si fotky porovná, tak tvrdí, jak je Huawei hezčí, protože líp prosvětlí fotku. Ano možná to tak je, ale rozhodně nená kvalitnější foťák než pixel, který se daleko více blíže realitě. Já měl za to, že fotky mají co nejvíce napodobit realitu a ne z ní dělat omalovánky.
rrr
Ve většině případů je jasný vítěz Huawei.
Dave
Stejně jako u testu P30pro vs Iphone i zde je jasný vítěz Huawei. Naštěstí pixel nemá takové fan ovce které by i přes jasného vitěze tvrdily, že vítez je ta jejich modla :)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze